Ξεφτίλισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το μικρόψυχο αντιπολιτευτικό μένος της παράταξης Τοψίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεφτίλισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το μικρόψυχο αντιπολιτευτικό μένος της παράταξης Τοψίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κρίσιμες στιγμές της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, την ώρα που κάποιοι δίνουν “μάχη” κόντρα στον κορονοϊό, ο Χριστόδουλος Τοψίδης και η παράταξη του “Περιφερειακή Σύνθεση”, πίστεψαν ότι είναι ευκαιρία να δείξουν την μικροψυχία και το αντιπολιτευτικό τους μένος, κάνοντας μικροπολιτική μέσω facebook με φωτογραφίες και εκδίδοντας ανακοινώσεις με σωρεία ασυναρτησιών.

Μόνο που τους ξεφτίλισε ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αφού στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων, μαζί με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του και έδωσε τα συγχαρητήρια του τόσο στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του, όσο και στον δήμαρχο Μύκης Ριτβάν, για τον τρόπο που χειρίζονται τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού στην περιοχή.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε αποστομωτική απάντηση και στις… εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει αρχικά ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης της παράταξης Τοψίδη Μιχάλης Αμοιρίδης (που κάνει ότι μπορεί για να διαψεύσει όσους τον θεωρούσαν σοβαρό και μετρημένο) αναρτώντας κάποιες φωτογραφίες από την σύσκεψη και στη συνέχεια η παράταξη του με δελτίο Τύπου. Οι άνθρωποι ξεπέρασαν ακόμα και τον… ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπολιτευτική κριτική, που τηρεί τουλάχιστον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κάποια προσχήματα και στην ξεκάθαρη προσπάθεια τους να εκμεταλλευθούν τα πάντα, ακόμα και τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη, δεν έχουν κανέναν δισταγμό να επιδοθούν σε αντιπολιτευτικό παραλήρημα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε: “Κατά την επίσκεψη στο χωριό Εχίνος το οποίο επίσης βρίσκεται σε καραντίνα, ενημερώθηκα σε μια πολύ γρήγορη σύσκεψη θα μου επιτρέψετε να πω λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επέδειξαν εξαιρετικά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο κι τους κατοίκους των χωριών που αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, συνεργάστηκαν πλήρως με τους αρμόδιους φορείς.

Ευκαιρίας δοθείσης, θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους αυτοδιοικητικούς όλης της χώρας. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους δυο δημάρχους των χωριών αυτών. Ιδιαίτερα τον δήμαρχο Βοίων Κοζάνης Χρηστο Ζεφκλή και τον δήμαρχο Μύκκης Ξάνθης Δελή Χουσείν Ριτβάν. Ανέλαβαν σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή μια ευθύνη δυσανάλογη με το μέγεθος των δήμων που εκπροσωπούν, δήμους μικρούς σε πληθυσμό αλλά μεγάλους σε δύναμη ψυχής και συνέπειας. Και βέβαια, τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, γιατί άοκνα συνέδραμαν και συνδράμουν όλο αυτόν τον καιρό στην προσπάθεια των κατοίκων των χωριών τους”.

Στη συνέχεια και με αφορμή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει αναρτώντας φωτογραφίες από την σύσκεψη ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Αμοιρίδης από την… ασφάλεια του σπιτιού του, όπως και ο επικεφαλής του κ.Τοψίδης με… μικρόψυχη αντιπολιτευτική ανακοίνωση για έλλειψη μέτρων προφύλαξης όσων πήραν μέρος στη σύσκεψη (ίσως επειδή δεν κλήθηκαν οι δυο περιφερειακοί τους σύμβουλοι από την περιοχή) αλλά και τα σχόλια που ακολούθησαν, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε εμφανώς ενοχλημένος:

Δεν μπορώ αυτή την μεμψιμοιρία. Σήμερα, κυκλοφόρησε λίγο πριν μπω μέσα και το έβλεπα πριν λίγο, η φωτογραφία από το δημαρχείο του Εχίνου, όπου η φωτογραφία είναι την στιγμή που είναι μέσα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τραβήξαν πλάνα και μετά από λίγο βγήκαν έξω. Όλοι φορούσαμε μάσκες, όλοι πλύναμε τα χέρια μας με αντισηπτικά, άλλοι φορούσαν γάντια. Η απόσταση μπορεί να μην ήταν δύο μέτρα, να ήταν ενάμισι, αλλά ξέρετε κάτι, την ώρα της μάχης όσοι είμαστε σε αυτό το μέτωπο και βεβαίως πρέπει να παίρνουν τα απαραίτητα ατομικά μέσα, αλλά να εργαζόμαστε πολύ γρήγορα και σκληρά για να μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ