Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, βρέθηκε χθες στον Έβρο

Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, βρέθηκε χθες στον Έβρο

Την στιγμή που οι αισιόδοξες εξελίξεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνονταν και δια στόματος του καθηγητή λοιμοξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό, με το εξιτήριο του στρατιωτικού μουσικού και την έξοδο απ’ την ΜΕΘ ενός ασθενή, ερχόταν να προστεθεί νέο, επιβεβαιωμένο κρούσμα της ασθένειας στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται για γυναίκα κάτω των 40 ετών, η οποία μένει σε προάστιο της Αλεξανδρούπολης και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικό. Γι’ αυτό και ιχνηλατούνται οι επαφές και συναντήσεις της προκειμένου αν χρειαστεί κάποια άτομα να τεθούν σε καραντίνα. Χθες δεν υπήρξε η καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση και έτσι δεν κατέστη δυνατό να πληροφορηθούμε αν νοσηλεύεται το νέο κρούσμα στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης ή παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση.

Αντίθετα, ευχάριστα ήταν τα νέα για τρεις ηλικιωμένους, έναν άνδρα και μια γυναίκα από Σαμοθράκη και μια ακόμα ηλικιωμένη από τις Φέρες, όπου είχαμε και τον πρώτο νεκρό στο νομό μας, έναν 61χρονο. Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα, αλλά ευτυχώς τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό και για τους τρεις ηλικιωμένους ήταν αρνητικά και έτσι είχαμε… λήξη συναγερμού στο νησί και τις Φέρες, όπου κάποια άτομα είχαν ήδη τεθεί σε προληπτική καραντίνα.