Το Σιφώνι: Μια υγειονομική βόμβα – Πολυκοινωνικό και Νοσοκομείο

Το Σιφώνι: Μια υγειονομική βόμβα – Πολυκοινωνικό και Νοσοκομείο

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Προσοχή στις λεπτομέρειες για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, γρήγορα αντανακλαστικά και σοβαρότητα απ’ όλους.

 Παρασκευή μεσημέρι έστειλα τον γνωστό κωδικό στο 13033, για περπάτημα στην Εθνικής Αντίστασης από ΚΑΠΗ μέχρι το OSCAR και πίσω.

 Όπως περπατούσα παρατήρησα κάτι που με έβαλε σε ανησυχία. Κάτω από τα πεζοδρόμια, ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε πάρα πολλά σημεία, είδα πεταμένα μεταχειρισμένα γάντια και  μάσκες αγνώστου προέλευσης εκτός κάδων.

 Δυστυχώς την ίδια κατάσταση  αντίκρισα και το Σάββατο μεσημέρι.

 Είμαι σίγουρη ότι παρόμοια εικόνα με τις φωτό που έβγαλα θα υπάρχει και σε πολλούς άλλους δρόμους.

 Αν δεν δράσει άμεσα η Καθαριότητα  του Δήμου, αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε Υγειονομική βόμβα.

 Καλές είναι οι απολυμάνσεις των δρόμων και επιβάλλονται. Σίγουρα όμως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτά τα γάντια και οι μάσκες πεταμένα στους δρόμους είναι ακίνδυνα. Και το γράφω ήπια. Γι αυτό χρειάζεται περίπολα ελέγχου από την υπηρεσία  Καθαριότητας. Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε σε κανονικότητα αλλά σε άγνωστο  πόλεμο.

 Όμως πρέπει και οι πολίτες να δείξουν ατομική ευθύνη και να πετάνε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών τέτοια αντικείμενα και κατόπιν μέσα στους κάδους.

 Κυρίως όμως,  η Δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, πρέπει  να είναι διαρκώς σε επιφυλακή, να επιβλέπει και να καθαρίζει τους δρόμους και φυσικά αν εντοπίσει κάποιον ασυνείδητο να τα πετάει ανεύθυνα να του επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο.

 Αύριο θα επιλέξω άλλους δρόμους για περπάτημα και ελπίζω ότι η εικόνα θα είναι διαφορετική.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, γρήγορα αντανακλαστικά και σοβαρότητα απ’ όλους.

 Μας στεναχώρησε ένα γεγονός που μας κατήγγειλε πανικόβλητη μία  φίλη   εργαζόμενη δημοτική υπάλληλος και αφορά τον τρόπο ενημέρωσης του κόσμου από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 Συγκεκριμένα, πριν 3 μέρες μια γυναίκα υπερήλικας πάνω από 90 χρονών  μεταφέρθηκε με προβλήματα υγείας   στο ιατρείο Φερών. Εκεί έγιναν κάποιες αστοχίες σε ότι αφορά τα μέτρα προφύλαξης από τον Ιό.

 Η ηλικιωμένη στη συνέχεια λόγω ύποπτων συμπτωμάτων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να της κάνουν τεστ για τον Κορονοϊό. Αυτό οδήγησε στο να μπουν σε καραντίνα όσοι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί της  καθώς και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους .

 Όλοι αυτοί οι πολίτες περίμεναν με αγωνία και πήγε η ψυχή τους στην κούλουρη μέχρι να μάθουν το αποτέλεσμα του τεστ. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί υπάλληλοι του Πολυκοινωνικού (μία εξ αυτών η φίλη μου) που προσφέρουν ηρωικές υπηρεσίες αυτή την περίοδο στους συνανθρώπους μας.

 Όπως γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις των αρμοδίων, το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 6 ώρες περίπου η τουλάχιστον την ίδια ημέρα. Και όμως το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε το  αποτέλεσμα με καθυστέρηση 50 ωρών. Απίστευτο;

 Δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είτε το αρμόδιο εργαστήριο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για άμεση διάγνωση, είτε  υπάρχει λάθος στον τρόπο της Δημόσιας επίσημης και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών.

 Ας φροντίσει να το θεραπεύσει το πρόβλημα ο Διοικητής διότι η εποχή είναι περίεργη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις των ανθρώπων με όρους απλής και συνηθισμένης κανονικότητας.

 Ευτυχώς τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και επανήλθαν όλα στην θέση τους.

Το Σιφώνι