Ο δήμος Ορεστιάδας αγοράζει προϊόντα από παραγωγούς λαϊκών αγορών, υιοθετώντας την πρόταση του Evros-news.gr

Ο δήμος Ορεστιάδας αγοράζει προϊόντα από παραγωγούς λαϊκών αγορών, υιοθετώντας την πρόταση του Evros-news.gr

Ο δήμος Ορεστιάδας αποφάσισε στην συνεδρίαση της Οικονομικής του Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε λόγω κορονοϊού δια περιφοράς, να προχωρήσει στην αγορά αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς πωλητές των λαϊκών αγορών.

Υιοθέτησε έτσι την δημόσια πρόταση που είχε κάνει εδώ και αρκετό καιρό το Evros-news.gr, μετά την απόφαση των δημάρχων Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, Ορεστιάδας Βασδίλη Μαυρίδη και Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, να αναστείλουν την λειτουργία τους, λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Το έκανε ήδη ο δήμος Αλεξανδρούπολης και ακολούθησε αυτός της Ορεστιάδας, σε μια έμπρακτη στήριξη παραγωγών και επαγγελματικών των λαϊκών αγορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Έβρος: Οι δήμοι να αγοράσουν και να διαθέσουν τα προϊόντα των παραγωγών λαϊκών αγορών που έκλεισαν

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Ορεστιάδας:

Στη συνεδρίαση, δια περιφοράς , της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ορεστιάδας, τη Δευτέρα 30/03/2020, αποφασίσθηκε ομόφωνα:

1. Διάθεση ποσού 6.000 ευρώ για προμήθεια, μερίδων φαγητού για άτομα ευπαθών ομάδων , απόρων και οικονομικά αδυνάτων, συμπληρωματικά στην καθημερινή σίτιση 420 ατόμων, που γίνεται από το ΚΚΠΑΑΔΟ.

2. Προμήθεια ειδών προστασίας, απολυμαντικών και καθαριστικών για το προσωπικό του Δήμου, καθώς και για τους δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους, για λόγους προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού, ποσού 10.577 ευρώ.

3. Προμήθεια ειδών τροφίμων από παραγωγούς , πωλητές και επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών του Δήμου μας, ποσού 7.650 ευρώ, αναλόγως με τον αριθμό των τρεχούμενων μέτρων εκθετηρίου στις λαϊκές αγορές του Δήμου, ως εξής:

Α) Η αξία των προς προμήθεια ειδών από παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των τρεχούμενων μέτρων εκθετηρίου στις λαϊκές του Δήμου, ως εξής:

Β) Η αξία των προς προμήθεια ειδών για τους παραγωγούς μελιού, θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των τρεχούμενων μέτρων εκθετηρίου στις λαϊκές του Δήμου, ως εξής:

 Γ) Η αξία των προς προμήθεια ειδών από επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των τρεχούμενων μέτρων εκθετηρίου στις λαϊκές του Δήμου ως εξής:


Ο Δήμος Ορεστιάδας με ομοφωνία και υπευθυνότητα, στηρίζει τους δημότες και τους εργαζομένους του.