Το Σιφώνι: Καθαριότητα και υγιεινή στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης: Αρνητική εικόνα

Το Σιφώνι: Καθαριότητα και υγιεινή στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης: Αρνητική εικόνα

Στο προηγούμενο δημοσίευμα μου, παρουσίασα μια αρνητική εικόνα που εντόπισα το Σαββατοκύριακο κατά τον καθιερωμένο μεσημεριανό  περίπατο μου στην οδό Εθνικής Αντίστασης.

 Πεταμένες μάσκες, γάντια, πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια στα πεζοδρόμια έξω από τους κάδους. Δεν ξέρω αν οι ασυνείδητοι που τα πετούν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι όλα αυτά για την δημόσια υγεία.

 Δεν γνωρίζουμε ποιος τα χρησιμοποίησε και τα πέταξε. Αυτό αρκεί.

 Αρχικά δείξαμε κατανόηση λόγω του Σαββατοκύριακου.

 Σήμερα το μεσημέρι  περπάτησα στο κέντρο της πόλης. Ακόμη και μπροστά στο Δημαρχείο. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

 Δύο φίλες αναγνώστριες που διάβασαν το προηγούμενο ρεπορτάζ, μου έστειλαν κι αυτές  φωτογραφίες που τράβηξαν σήμερα από άλλους δρόμους της πόλης.

 Κάποιοι απαράδεκτοι βάζουν απροκάλυπτα σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

 Σήμερα όμως πρέπει να δείξουμε κόκκινη κάρτα στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου, διότι οι δρόμοι αυτοί είναι κεντρικοί και καλώς-κακώς κυκλοφορούν άνθρωποι περισσότερο από άλλους δρόμους στις γειτονιές.

 Επαναλαμβάνω  ότι κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες  είναι μπροστά στο Δημαρχείο.

 Επιτέλους πρέπει κάποιοι διευθυντές υπεύθυνοι καθαριότητας, να επιβάλλουν στο προσωπικό τους όχι απλά να ξεφορτώνουν τον κάδο μέσα στα φορτηγά, αλλά να μαζεύουν γύρω από τον κάδο αυτά που πέφτουν έξω.

 Επίσης αξίζει να πούμε ότι αυτοί οι κάδοι χωρίς πεντάλ είναι τουλάχιστον αηδιαστικοί . Σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις το καπάκι για να τους ανοίξεις και να πετάξεις τις σακούλες των σκουπιδιών.

 Ας κάνει μια βόλτα ο Δήμαρχος με τους ανθρώπους του στην πόλη και θα δουν με τα μάτια τους  ότι γύρω από τους κάδους γίνεται χαμός από σκουπίδια.

 Πάρτε μια δόση από το πλούσιο φωτορεπορτάζ. Η κρίση δική σας.

 Θα συνεχίσουμε. Αφορά όλους μας.

Το Σιφώνι