Αλεξανδρούπολη: Μέτρα ανακούφισης τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών λόγω κορονοϊού ψηφίζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα ανακούφισης τοπικών επιχειρήσεων και δημοτών λόγω κορονοϊού ψηφίζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος που ψηφίζει σήμερα, σχεδόν άμεσα, την λήψη μέτρων ανακούφισης για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες που πλήττονται από την οικονομική και την κοινωνική κρίση​​ που επέφερε ο κορωνοϊός και τα απαραίτητα Κυβερνητικά μέτρα.

Μετά την τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μαρτίου και με δεδομένο ότι η απόφαση να προχωρήσει ο δήμος στη λήψη μέτρων είχε ληφθεί από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη πολύ πριν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης διεξάγεται δια περιφοράς η συνεδρίαση. Σε αυτή μάλιστα περιλαμβάνονται και οι προτάσεις-μέτρα που έχουν κατατεθεί από  τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην πρόσκληση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους:

Το ανωτέρω θέμα κρίνεται κατεπείγον, λόγω της δυσμενούς οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τοπικές επιχειρήσεις και δημότες μας, από την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων ανακούφισης τους.

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως τη Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 11:00 συμμετέχουν στην ‘Εκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία θα γίνει  διά περιφοράς.