Έβρος: Κάποιοι δεν ξεχνούν τις ελληνικές δυνάμεις, που εξακολουθούν να φυλάνε τα σύνορα μας

Έβρος: Κάποιοι δεν ξεχνούν τις ελληνικές δυνάμεις, που εξακολουθούν να φυλάνε τα σύνορα μας

Η Τουρκία μπορεί να απέσυρε από την περιοχή του Παζάρ Κουλέ τις χιλιάδες λαθρομεταναστών, τις οποίες χρησιμοποίησε ως ασύμμετρη απειλή για να παραβιάσει τα τα σύνορα μας, αλλά οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

Κάποιοι δεν το ξεχνούν αυτό και οι συγκινητικές προσφορές που επί μέρες υπήρχαν από τους κατοίκους του Έβρου αρχικά αλλά και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι και τώρα, καθώς και από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Έτσι έφτασαν στις Καστανιές συγκινητικές προφορές από την Δράμα, από δυο επιχειρήσεις της και τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι προσέφεραν από ξύλα για να ζεσταίνονται τα κρύα βράδια οι αστυνομικοί και στρατιώτες, αλλά και τρόφιμα και διάφορα ακόμα υλικά.

Γι’ αυτό ο Πρόεδρος των Πανελλήνιας Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, που μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά υποδέχθηκαν την βοήθεια και τους ανθρώπους οι οποίοι την μετέφεραν, έγραψε χαρακτηριστικά:

“Παρόλο που στα σύνορα μας επικρατεί πλέον ηρεμία οι δυνάμεις μας παραμένουν και περιπολούν σε όλο το μήκος. Από την άλλη, η υποστήριξη του κόσμου συνεχίζει και ανταποκρίνεται ακόμη. Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση “Αμοιρίδης Πέλλετ ” και την επιχείρηση υγρών καυσίμων ” Μουστόπουλος Κωνσταντίνος” από Δράμα, αλλά και όλους τους πολίτες της Δράμας που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ότι χρειαζόμαστε και να μας τα μεταφέρουν εκεί όπου τα έχουν ανάγκη οι συνάδελφοί μας. Ακόμη και τόνους καυσόξυλα κατεβάσαμε στα σημεία όπου η νύχτα γίνεται κρύα στο ποτάμι.

Ευχαριστίες από όλα τα παιδιά Αστυνομία, ΕΚΑΜ, Στρατός, Κύπριοι και Αυστριακοί συνάδελφοι μας, για την προσφορά σας”.