Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ο Λαμπάκης μπλόκαρε τις πληρωμές επιχειρήσεων, επαγγελματιών, πολιτών, με ένσταση του στην Αποκεντρωμένη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ο Λαμπάκης μπλόκαρε τις πληρωμές επιχειρήσεων, επαγγελματιών, πολιτών, με ένσταση του στην Αποκεντρωμένη

Οι εμμονές του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και η άρνηση του να αποδεχθεί την ήττα στις δημοτικές εκλογές του 2019, είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει τις πληρωμές επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματικών αλλά και πολιτών που έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Έτσι μετά τα δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για να ακυρώσει την εκλογή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη απ’ τον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης, προσέφυγε για δεύτερη φορά στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας να ακυρωθεί το δημοτικό συμβούλιο που έγινε δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά, θα λέγαμε τραγικά στιγμές λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, να μπλοκάρουν οι πληρωμές που περίμεναν πως και πως όσοι έχουν να εισπράττουν χρήματα από τον δήμο. Ακόμα και η πρόοδος των έργων που… υπερηφανεύεται ότι είναι δικά του, σταματάει. Κάτι που επισημαίνει με μια ιδιαιτέρως σκληρή του ανακοίνωση πριν λίγο ο δήμος Αλεξανδρούπολης, που τονίζει:

“Ζητούμε συγνώμη από τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης που θα διαβάσουν το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ως πρωταπριλιάτικο ψέμα εκλάβαμε στην αρχή την προσφυγή κατά των αποφάσεων της 4ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης προφανώς με τις ευλογίες των συνεργατών του, επιθυμώντας ως συνήθως να πλήξει άκομψα το κύρος της Δημοτικής Αρχής, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και των πολιτών στους οποίους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης οφείλει χρήματα από υλοποιηθέντα ή εν εξελίξει έργα, αγορές προϊόντων και υπηρεσιών κ.ά. οφειλών που δημιουργήθηκαν από τις αρχές ακόμα της δικής του θητείας – οικονομική χρήση 2011.

Με την πράξη αυτή ο κ. Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, στόχο έχουν να καθυστερήσουν οι πληρωμές προς πολίτες και επιχειρήσεις, την τραγική αυτή περίοδο, που αγωνίζονται να επιβιώσουν επαγγελματικά και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η εξέταση και η έκδοση απόφασης επί της ένστασης από την αποκεντρωμένη διοίκηση, αβέβαιου χρονικού διαστήματος .

Ο λόγος…;

Η λήψη απόφασης διά περιφοράς και όχι διά τηλεδιασκέψεως!

Το αναπάντητο;

Βάλλει κατά του κύρους μόνο των πληρωμών των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και των πολιτών και όχι κατά των υπόλοιπων θεμάτων που ελήφθησαν αποφάσεις με τον ίδιο “προσβαλλόμενο” τρόπο.

Η ειρωνεία;

Ότι με την ίδια αυτή πράξη, ο κ. Λαμπάκης δημιουργεί πρόβλημα και στα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και για τα οποία βοά ότι είναι δικά του ….

Για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκης και η παράταξή του δηλητηριάζουν την πολιτική, την κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου μας, σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, όπου η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος μαστίζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Είναι προφανές ότι για τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και για τις προσωπικές τους επιδιώξεις, δε διστάζουν να βάλουν σε ταλαιπωρία την τοπική μας κοινωνία.

Δυστυχώς δεν είναι ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Ευτυχώς που οι Δημότες θυμούνται και κρίνουν αυστηρά.

Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να διαβάσει τις αιτιάσεις του κ. Λαμπάκη στην επισυναπτόμενη προσφυγή του πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:

ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ

ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΣΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ 2

 

 

Ένα σχόλιο

  1. Τώρα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε οφείλουμε να αλληλοβοηθειομαστε. Να δείχνουμε μεγαλοψυχία και ευσπλαχνία και να μήν ταλαιπωρουμε τούς συνανθρώπους μας, ούτε να είμαστε μικροψυχοι, και ασπλαχνοι, ούτε μίζεροι και μικροπρεπεις…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*