Μαυρίδης: Περιμένει την απόφαση της ΚΕΔΕ και θα αποφασίσει αν καταθέσει τον μισό μισθό του

Μαυρίδης: Περιμένει την απόφαση της ΚΕΔΕ και θα αποφασίσει αν καταθέσει τον μισό μισθό του

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ δήλωσε ότι ο καθένας θα πράξει αυτό που θεωρεί

Την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που θα συνεδριάσει σήμερα με τηλεδιάσκεψη, περιμένει ο δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βασίλης Μαυρίδης, προκειμένου ν’ αποφασίσει αν θα καταθέσει το 50% των αποδοχών του, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid 19.

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης, αν και πολλοί συνάδερφοι του σε όλη την Ελλάδα δεν περίμεναν απόφαση της ΚΕΔΕ και ήδη δήλωσαν πως θα το πράξουν. Αναφερόμαστε στον κ.Μαυρίδη, γιατί ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, η στάση του ασφαλώς θα στείλει… μήνυμα και στους υπόλοιπους συναδέρφους σε Έβρο αλλά και όλη την Περιφέρεια. Πάντως ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Δράμας (και στενός φίλος του Βασίλη Μαυρίδη) Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γ. Κορεντσίδης, αλλά και ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συνάδερφος και με τις δυο ιδιότητες του δημάρχου Ορεστιάδας. Επίσης, η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος (απ΄τους πρώτους),   ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και άλλοι.

Ο κ.Μαυρίδης δήλωσε ότι θα περιμένει ποια θα είναι η κατάληξη της πρότασης του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και ανάλογα θ’ αποφασίσει. Μιλώντας λοιπόν στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm, απέφυγε να ταχθεί υπέρ ή κατά της πρότασης και των ενεργειών συναδέρφων του και τόνισε χαρακτηριστικά:

“Πιστεύω και πίστευα πάντα, ότι τέτοιες δωρεές ούτε επιβάλλονται, αλλά το κυριότερο ούτε αυτοδιαφημίζονται. Ο καθένας θα πράξει αυτό που θεωρεί. Περιμένω για να είμαι συνεπής απέναντι στα όργανα μας, περιμένω μια τηλεδιάσκεψη με την ΚΕΔΕ που θα κάνουν οι Πρόεδροι των ΠΕΔ, όπου εκεί θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι κινήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΚΕΔΕ, ας περιμένουμε λίγες ώρες”.