Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ένας θετικός στον κορονοϊό απ’ όσους επέτρεψαν απ’ την Τουρκία – Οι 150 σε κατ’ οίκον περιορισμό

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ένας θετικός στον κορονοϊό απ’ όσους επέτρεψαν απ’ την Τουρκία – Οι 150 σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ένας θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ροδόπη, βρέθηκε μεταξύ των 177 Ελλήνων που επέστρεψαν τις προηγούμενες ημέρες από την Τουρκία και παρέμεναν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, με ενέργειες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, επισημαίνοντας ότι μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τ’ αποτελέσματα που βγήκαν, οι 150 από αυτούς επέστρεψαν στα σπίτια τους αλλά θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ άλλοι 26 μαζί με τον θετικό στον κορονοϊό θα συνεχίσουν να παραμένουν σε ξενοδοχεία είτε γιατί οι 9 από αυτούς θα επανεξεταστούν, είτε γιατί οι 17 είναι κάτοικοι του Εχίνου που βρίσκεται σε καραντίνα ως περιοχή. Να επισημάνουμε επίσης, ότι στο μεταξύ επέστρεψαν άλλοι 77 Έλληνες πολίτες από την Τουρκία, που και αυτοί οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία με ευθύνη και οργάνωση της Περιφέρειας. Πάντως στο ξενοδοχείο του Έβρου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τραϊανούπολης δεν παραμένει πλέον κανένας από όσους αρχικά φιλοξενήθηκαν εκεί.

Το δελτίο Τύπου συγκεκριμένα αναφέρει:

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που επέστρεψαν στην Περιφέρεια ΑΜΘ από την Τουρκία το διάστημα 27-29 Μαρτίου μπόρεσε να αναχωρήσει από τα ξενοδοχεία στα οποία παρέμεινε προσωρινά σε καραντίνα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα από συνολικά 177 πολίτες που επέστρεψαν από την Τουρκία. Από αυτούς, οι 150 επέστρεψαν στα σπίτια τους, όπου θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από τους υπόλοιπους 27, ένας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εννέα θα επανεξεταστούν, ενώ οι υπόλοιποι 17 παραμένουν στα ξενοδοχεία είτε επειδή είναι κάτοικοι του Εχίνου και δεν μπορούν να μεταβούν εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν είτε επειδή οι ίδιοι θέλησαν να ολοκληρώσουν στο ξενοδοχείο το διάστημα του κατ’ οίκον περιορισμού τους.

Το διάστημα 30-31 Μαρτίου, επέστρεψαν στην Περιφέρεια επιπλέον 77 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι παραμένουν στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός πολιτών που παραμένουν σήμερα στα ξενοδοχεία της περιοχής ανέρχεται σε 104.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*