Προσφορά 50.000 ευρώ απ’ την  ΠΕΔ ΑΜ-Θ σε Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Κέντρα Υγείας

Προσφορά 50.000 ευρώ απ’ την ΠΕΔ ΑΜ-Θ σε Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Κέντρα Υγείας

Μπορεί όλο τον μήνα Μάρτιο, με την πολύ σοβαρή κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και στη συνέχεια την πανδημία του κορονοϊού η Π.Ε.Δ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ήταν… εξαφανισμένη, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Έστω και την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, σε έκτακτη συνεδρίαση της που διεξήχθη δια περιφοράς, λόγω των γνωστών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, με ομόφωνη απόφαση της 31ης  Μαρτίου 2020, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ αποφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 50.000 ευρώ για να στηρίξουν δομές υγείας της Περιφέρειας μας. Συγκεκριμένα, αποφάσισε όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

1. Τη δωρεά ποσού 40.000 € στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προμήθεια εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και αναγκαίων υλικών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

2. Τη δωρεά ποσού 10.000 € στην 4η ΥΠΕ για προμήθεια υγειονομικού υλικού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού της Περιφέρειάς μας, μέσω της ΠΕΔ, συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους σε μονάδες υγείας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος επιτελούν έναν καθημερινό άοκνο αγώνα με γνώμονα την άρτια και αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Η ΠΕΔ ΑΜ-Θ, έχοντας γνώση των έκτακτων αναγκών των δομών υγείας, με σοβαρότητα και ομοφωνία των μελών της, προσπαθεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τιτάνια προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Απούσα η Π.Ε.Δ. απ’ την κρίση στα σύνορα του Έβρου

Κι επειδή η ανακοίνωση στάλθηκε από το γραφείο του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που είναι παράλληλα και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και αυτή την φορά κατάφερε να εξασφαλίσει απαρτία και να μην αναβληθεί όπως αρχικά έγινε με την συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η ΠΕΔ που εκπροσωπεί όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν… εξαφανισμένη απ’ όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ως θεσμός εννοούμε και όχι μεμονωμένα, αφού δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα, όπως και σύλλογοι έκαναν σημαντικές προσφορές για τις δυνάμεις που αγωνιζόταν στα σύνορα.

Δεν μιλάμε για κάποια ενέργεια έμπρακτης στήριξης, συνεισφοράς ή στήριξης στις ελληνικές δυνάμεις που έδιναν “μάχες” καθημερινά για να αποτρέψουν την παράνομη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών, αλλά ούτε καν μια… ανακοίνωση δεν εξέδωσε. Καταλαβαίνουμε ότι ο κ.Μαυρίδης ήταν… απασχολημένος, γιατί εκτός των άλλων έπρεπε να βγαίνει συνέχεια στα κανάλια για να κάνει δηλώσεις ή να κάνει αυτάρεσκες αναρτήσεις στο facebook, αλλά από την κρίση στα σύνορα του Έβρου η Π.Ε.Δ ήταν εκκωφαντικά απούσα. Για να μην αναφέρουμε ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ, ΑΜ-Θ ούτε μια κοινή γραμμή των δημάρχων δεν κατάφερε να πετύχει, σε θέματα αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπως για παράδειγμα στην λειτουργία των αγορών, αφού ούτε το… γείτονα του δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου κατάφερε να πείσει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*