Το Σιφώνι: ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ή ΛΙΓΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ εν μέσω κορονοϊού;

Το Σιφώνι: ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ή ΛΙΓΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ εν μέσω κορονοϊού;

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την συγκινητική προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο Πολυκοινωνικό της Αλεξανδρούπολης.

 Είναι η περίοδος που πραγματικά βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες την μέρα.

 Συσσίτια, δέματα, αγορές και άλλες εξυπηρετήσεις σε όσους δημότες είναι άποροι και ανήμποροι.

 Ακούσαμε όμως προ ημερών, κάποια περίεργα πράγματα από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” κ. Μυτιληνό σε Ραδιοφωνική του συνέντευξη.

 Ακούσαμε για μία “έφοδο” του Δημάρχου κ. Ζαμπούκη στο Πολυκοινωνικό στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες μετά από καταγγελίες ηλικιωμένων πολιτών για κάποιες κακές συμπεριφορές.

 Επικοινωνήσαμε με ένα φίλο εργαζόμενο για να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε και αυτά που κατήγγειλε ο κ. Μυτιληνός.

 Με έκπληξη μάθαμε ότι μετά το “ντου” του Δημάρχου Ζαμπούκη, ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού πήρε 10ήμερη άδεια απουσίας.

 Στο μέσον της κρίσης, και ενώ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης γίνεται εκστρατεία, όπως σε όλο τον κόσμο άλλωστε, για να έρθουν εθελοντές πολίτες, ο Πρόεδρος κ. Ραπτόπουλος πήρε άδεια απουσίας χωρίς να ανακοινωθεί ο λόγος.

  Ο φίλος μας αλλά και κάποιες συναδέλφισσες του εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, που τώρα επιστρατεύτηκαν και προσφέρουν υπηρεσίες στα μαγειρεία και στο “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, μας είπαν ότι αρχικά ο Πρόεδρος κ. Ραπτόπουλος, έδωσε άδειες εκ περιτροπής στους εργαζόμενους στις δομές του Πολυκοινωνικού που έκλεισαν λόγω κορονοϊού.

 Τι και αν βγήκαν ένα σωρό Κυβερνητικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Κάποιοι παραμένουν στον κόσμο τους.

 Ευτυχώς μάθαμε ότι τελικά ο Δήμαρχος ανακάλεσε τις άδειες και οι εργαζόμενοι πλέον βρίσκονται στις επάλξεις, δίπλα στους συμπολίτες και στηρίζουν με ενθουσιασμό και πραγματικά θετική διάθεση αυτούς που τους έχουν ανάγκη.

Μάλιστα σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος έκανε ένα νέο σχεδιασμό και διοικητική αναδιάρθρωση στην λειτουργία και έδωσε εντολή για άμεση εφαρμογή. Επικροτούμε.

Το Σιφώνι