Τοψίδης: “Είμαι περήφανος που δώσαμε από 30 ευρώ ο καθένας – Αν δίναμε 60, θα ήταν… λαϊκισμός”

Τοψίδης: “Είμαι περήφανος που δώσαμε από 30 ευρώ ο καθένας – Αν δίναμε 60, θα ήταν… λαϊκισμός”

-Μόνος του παραδέχθηκε ότι ήταν μια κίνηση… λαϊκισμού, απαντώντας αν δώσει και το 50% ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

Την δική του απάντηση στο δημοσίευμα του Evros-news.gr, που επεσήμανε ότι η πολυδιαφημισμένη προσφορά των  16 περιφερειακών συμβούλους της παράταξης του “Περιφερειακή Σύνθεση” στο ειδικό ταμείο καταπολέμησης του κορονοϊού ήταν μια προσπάθεια αστειότητας, γελοιότητας, υποκρισίας και ξεφτίλας, έδωσε σήμερα το πρωί ο Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Να θυμίσουμε, ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε μαζί με τους υπόλοιπους 15 περιφερειακούς του συμβούλους, ότι παραχωρούν το 50% της αποζημίωσης τους που αφορά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, σε μια συμβολική κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης, για όσους αγωνίζονται για να μείνει όρθια η χώρα μας. Όπως όμως αποκαλύψαμε, το ποσό αυτό είναι 30 ευρώ για καθέναν από τους δύο μήνες, δηλαδή το… τεράστιο ποσό των 60 ευρώ θα δώσει ο καθένας απ’ τους 16 της παράταξης του… χουβαρντά Τοψίδη, για Απρίλιο και Μάιο.

Η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε περιφερειακός σύμβουλος για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι 85,50 ευρώ μικτά και 60 ευρώ καθαρά. Το 50% λοιπόν που ανακοίνωσαν ότι θα παραχωρήσουν για την “μάχη” κατά του κορονοϊού, είναι 30 ευρώ. Άρα:

16χ30=480 ευρώ τον Απρίλιο και άλλα 480 ευρώ τον Μάιο. Η… τεράστια οικονομική συμβολή λοιπόν του Χριστόδουλου Τοψίδη και των άλλων 15 περιφερειακών του συμβούλων θα είναι συνολικά: 960 ευρώ. Τα οποία μάλιστα είναι άγνωστο αν εισπράξουν για τους δυο επόμενους μήνες, επειδή υπάρχει… νομικό κενό, μια και ακόμα δεν ξεκαθάρισε αν τα δικαιούνται, επειδή οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς λόγω κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γελοιότητες Τοψίδη: Δίνουν με τους περιφερειακούς του συμβούλους από… 30 ευρώ καθένας για τον κορονοϊό!!!

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο οποίος έκανε μια ακόμη δημοσιογραφική επιτυχία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ.Τοψίδης και επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Evros-news.gr και παραδέχθηκε ότι όντως θα δώσουν ο ίδιος και κάθε σύμβουλος του από 30 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο. Μάλιστα δήλωσε… περήφανος για αυτή την ενέργεια των συνεργατών του. Συμπλήρωσε επίσης, πως δεν έδωσαν το 100%, δηλαδή το σύνολο της αποζημίωσης τους, που θα ήταν 60 ευρώ τον μήνα και άρα 120 ευρώ για Απρίλιο και Μάιο, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν… λαϊκισμός και η συγκεκριμένη κίνηση ανεξάρτητα του ποσού, ήταν μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.

Μόνο που ελάχιστα λεπτά αργότερα, όταν ρωτήθηκε πολύ σωστά από τον Δημήτρη Κολιό αν θα πράξει το ίδιο ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δίνοντας το 50% της μηνιαίας αποζημίωσης  του που ανέρχεται στα 800 ευρώ, δηλαδή αν καταβάλλει ο ίδιος 400 ευρώ, είπε το… αμίμητο. “Αυτό αν το κάνω (δηλαδή να δώσει το 50% άρα 400 ευρώ), δεν θα λαϊκίσω. Θα το κάνω, με τον τρόπο που πρέπει να το κάνω εγώ”.

Απαντώντας στο δημοσίευμα μας ο Χριστόδουλος Τοψίδης είπε:

“Επειδή γίνεται μεγάλο θέμα και άκουσα προηγουμένως και τον κύριο Πιτιακούδη που μιλούσε σε σας (είχε προηγηθεί συζήτηση του υπεύθυνου του Evos-news.gr με τον Δημήτρη Κολιό και για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ μας), να τα ξεχωρίσουμε. Πρώτον υπάρχει μια πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός προς το υπουργικό συμβούλιο και τους αυτοδιοικητικούς (ούτε αυτό γνώριζε και είναι λάθος γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του). Να καταθέσουν το 50% των μισθών τους. Εμείς έχουμε πραγματικά μια αποζημίωση, αυτή πραγματικά που αναφέρθηκε, 85 ευρώ και περισσεύουν τα 60 με 70 ευρώ και ακόμα δεν τα έχω λάβει εγώ προσωπικά και όλοι οι συνάδερφοι γιατί καθυστερεί αυτό το θέμα (ακόμα να του τα δώσουν θα… πεινάσει ο άνθρωπος), θα τα καταθέσουμε αυτά τα λεφτά.

Από κει και πέρα, λέμε ότι πρέπει να το κάνουν και οι έμμισθοι. Εμείς προσωπικά αυτό παίρνουμε το 50% απ’ την Περιφέρεια, αυτό διαθέτουμε. Θα πει κάποιος γιατί δεν έβαλες το 100%. Τότε θα ήταν λαϊκισμός αν έβαζα το 100% (δηλαδή 60 ευρώ και όχι 30 που δίνουν). Θα τους κορόιδευα. Εκεί εμείς ακολουθήσαμε, όπως όλοι οι αυτοδιοικητικοί, αυτή την προσπάθεια. Και μάλιστα γράψαμε ότι η κίνηση μας είναι συμβολική και αλληλέγγυα. Δεν έχει σημασία το ποσό. Η κίνηση είναι αυτό που μετράει. Ο συμβολισμός είναι αυτό που μετράει και η αλληλεγγύη. Όχι να κριτικάρουμε και τις καλές πράξεις παρακαλώ και αυτή είναι η απάντηση μου στα κακώς κείμενα και σχόλια που γράφονται αυτές τις μέρες. Είμαι περήφανος γι’ αυτή την απόφαση και για τους 16 συμβούλους μου”. 

“Θα ήταν λαϊκισμός αν ανακοινώσω ότι θα

δώσω το 50% ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου”!!!

Όταν ρωτήθηκε από τον κ.Κολιό αν θα καταθέσει και το 50% του μισθού του από το Επιμελητήριο, η απάντηση… ΕΞΕΘΕΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τον κ.Τοψίδη, αφού με τον πιο εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ η ανακοίνωση που έκανε για την προσφορά των 30 ευρώ. Είπε συγκεκριμένα. “Στο Επιμελητήριο δεν υπάρχει μισθός. Υπάρχουν οι επιτροπές. Δεν υπάρχει αντιμισθία. Συμμετέχω πραγματικά σε επιτροπές, παίρνω 800 κατοστάρικα. Αυτό αν το κάνω (δηλαδή να δώσει το 50% άρα 400 ευρώ), δεν θα λαϊκίσω. Θα το κάνω, με τον τρόπο που πρέπει να το κάνω εγώ”. Είπε δηλαδή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, πως αν αποφασίσει να δώσει το 50% της αποζημίωσης των 800 ευρώ που παίρνει κάθε μήνα από τη συμμετοχή του στις επιτροπές, , άρα 400 ευρώ,  θα το κάνει με τον τρόπο που πρέπει. Προφανώς αθόρυβα και χωρίς να το ανακοινώσει, γιατί δεν θέλει να… λαϊκίσει όπως είπε. Θα ενεργήσει δηλαδή, εντελώς διαφορετικά απ’ ότι έκανε ως επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που ανακοίνωσε τα 30 ευρώ. Μόνος του δηλαδή χαρακτήρισε ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ το συγκεκριμένο θέμα. Εμείς δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι άλλο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ… ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΨΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟ