Ορεστιάδα: Αυτοκίνητο μέσω ΚΕΔΕ για την “Βοήθεια στο Σπίτι” πήρε ο δήμος

Ορεστιάδα: Αυτοκίνητο μέσω ΚΕΔΕ για την “Βοήθεια στο Σπίτι” πήρε ο δήμος

Χθες 01/04/2020, ο Δήμος Ορεστιάδας παρέλαβε από την αντιπροσωπεία της ΤΟΥΟΤΑ «ΛΟΥΚΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ» Α.Ε. ένα αυτοκίνητο που αποτελεί παραχώρηση της  ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. με την μεσολάβηση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το αυτοκίνητο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με ανακοίνωση του: “ευχαριστεί θερμά τόσο την ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. όσο και την αντιπροσωπεία «ΛΟΥΚΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ» Α.Ε. για την κοινωνική αυτή προσφορά και την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην εποχή της πολυποίκιλης κρίσης που βιώνει η χώρα, κινήσεις όπως αυτή, αποκτούν βαρύνουσα σημασία και μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα η στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων και η κάλυψη των αναγκών τους.

Το “Βοήθεια στο Σπίτι” θεωρείται πλέον μία από τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Στόχος μας είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λειτουργίας της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας”.

Ένα σχόλιο

 1. Προκρούστης

  Καλησπέρα Κωνσταντίνε!!!

  Λίγα λόγια για την ιστορία…
  Όταν ξεκίνησε το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι πριν από κάνα δυο δεκαετίες περίπου, που στην ουσία ήταν μετεξέλιξη του Προγράμματος Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, κάποια στιγμή στο παρελθόν η Κεντρική Διοίκηση είχε παραχωρήσει πολυμορφικά αυτοκίνητα για την κάλυψη των αναγκών του δομών.
  Δομές εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενες χωρίς καμία επιβάρυνση από τους φορείς που τα υλοποιούσαν. Πλέον τούτου παραχωρήθηκαν και άλλα οχήματα, βανάκια κλπ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των παραπάνω προγραμμάτων.
  Έκτοτε αρκετά από τα εν λόγω οχήματα, όπως ήταν φυσικό, από την πολυχρησία κάποια στιγμή βγήκαν εκτός λειτουργίας.
  Όλα αυτά τα χρόνια όλοι οι δήμαρχοι μηδενός εξαιρουμένου διαφήμιζαν τις αναφερόμενες δομές ως δικά τους έργα!!!!!!
  Όμως παρά τα χρήματα που λαμβάνουν οι ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα από την Κεντρική Διοίκηση και από τα έσοδα που εισπράττουν δεν είδα κανέναν(ούτε έναν!!!!!!) να αγοράζει κάποιο όχημα για τις ανάγκες των αναφερόμενων δομών, αντ’ αυτού σαν ζήτουλες παρακαλάνε από δω και από κει για οτιδήποτε, κρίμα!!!
  Πέραν τούτου τα οχήματα που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες της λειτουργίας των αναφερόμενων δομών δεν είναι οι κούρσες (sic) αλλά τα βανάκια ή τα πολυμορφικά.
  Ας φροντίσουν λοιπόν οι Δήμαρχοι να αγοράσουν οχήματα με χρήματα των ΟΤΑ που διοικούν ή των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ και μετά να διατυμπανίζουν τα περί των δομών που τα έξοδά τους επαναλαμβάνω είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενα!!!!

  Υσ: Σε κάθε περίπτωση χίλια εύγε στην εταιρεία αυτοκινήτων που σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς προχώρησε στην δωρεά ενός αυτοκινήτου για τις ανάγκες του προγράμματος.

  Άντε βρε Πιτιακούδη και Καλό Μήνα με Υγεία Εύχομαι!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*