Έβρος: Τους περιβαλλοντικούς όρους δύο επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Έβρος: Τους περιβαλλοντικούς όρους δύο επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Τους περιβαλλοντικούς όρους επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) δύο επενδύσεων στο νομό Έβρου, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην 3η συνεδρίαση του της 26ης Μαρτίου 2020 που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ομόφωνα ενέκρινε:

  1. Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για τη λειτουργία της επιχείρησης ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. μονάδας παραγωγής κονιαμάτων και υγρών καθαρισμού δομικών στοιχείων που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή Νεοχωρίου του Δήμου Ορεστιάδας στο Ν. Έβρου, στα πλαίσια εγκατάστασης εντός του οικοπέδου της κέντρου διανομής τσιμέντου.
  2. Γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου «Μονάδα παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα (φυτικά υπολείμματα καλλιεργειών και επεξεργασίας τροφίμων) με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999 kwe, της εταιρίας ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΚΕ στο αγροτεμάχιο με αριθμό 168 αγροκτήματος Μεταξάδων, Δ.Κ. Μεταξάδων, του Δήμου Διδυμοτείχου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, (ΠΕΤ 1812025524).

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ ενέκρινε ομόφωνα την εργοταξιακή σήμανση και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δυο έργα.

  1. Η εργοταξιακή σήμανση και προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση που αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο: «Μάκρης – Δικέλλων» του έργου: : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.Λ. ΜΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –ΥΠΟΕΡΓΟ:ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ», σύμφωνα με την συνημμένη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης.
  2. Η εργοταξιακή σήμανση και προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση που αφορά παρεμβάσεις στο Πρωτεύων Επαρχιακό οδικό δίκτυο με αριθμ. 4: «Προβατώνας-Τυχερό(Τυχίο)-Λαγηνό-Λυκόφως και συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ7+020 από τη διασταύρωση του οικισμού Προβατώνα, του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Νο4 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΦΥΛΑΚΤΟΥ, σύμφωνα με την συνημμένη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Πρόσληψη 7 κτηνιάτρων για τις ανάγκες της Περιφέρειας

Επίσης, ένα θέμα που ενδιαφέρει τον Έβρο και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους μας, λόγω των γνωστών θεμάτων με τις ζωονόσους που μπορεί να προκύψουν από Τουρκία ή Βουλγαρία, είναι και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ενέκρινε την πρόσληψη εποχικού προσωπικού επτά(-7-) ατόμων, ειδικότητας Π.Ε Κτηνιατρικού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου(ΙΔΟΧ) έως ένα(1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», όπως ειδικότερα αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας.