Παπαθανάκης (Διευθυντής Κ.Υ.Ορεστιάδας): Παραβίασα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ για τον κορονοϊό και προκάλεσα μεγαλύτερη αναστάτωση

Παπαθανάκης (Διευθυντής Κ.Υ.Ορεστιάδας): Παραβίασα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ για τον κορονοϊό και προκάλεσα μεγαλύτερη αναστάτωση

Παραδέχθηκε ότι παραβίασε τις συγκεκριμένες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ενημέρωση με τα πιθανά κρούσματα του κορονοϊού και ίσως έτσι να προκάλεσε μεγαλύτερη αναστάτωση, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Χρήστος Παπαθανάκης.

Με δήλωση του, την οποία δυστυχώς δεν απέστειλε στο Evros-news.gr, το οποίο άλλωστε ήταν και το μοναδικό που ανέδειξε το θέμα και καυτηρίασε την απαράδεκτη στάση του, αλλά την έστειλε στο blog του αδερφού του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαθανάκη (ο οποίος θα έπρεπε φυσικά ως πιο έμπειρος σε αυτά τα θέματα να τον συμβουλέψει να μας την στείλει), υποστηρίζει ότι δεν ήταν στις προθέσεις του κάτι τέτοιο και απολογείται γι’ αυτό. Δεν αναφέρει πάντως το παραμικρό για την επίσης απαράδεκτη ενέργεια για γιατρό, που κατέχει μάλιστα και θέση Διευθυντού Κέντρου Υγείας, να δημοσιοποιήσει ευαίσθητα προσωπικά της μιας ασθενούς που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, αλλά και την απαράδεκτη ενέργεια του να αναμειγνύεται χωρίς να του πέφτει κανένας λόγος, σε θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Όπως γράψαμε χθες: Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Χρήστος Παπαθανάκης, ο οποίος μίλησε στο “Ράδιο Έβρος” για την εξάπλωση του κορονοϊού στο βόρειο τμήμα του νομού και έκανε τα εξής… φοβερά:

  • Ανακοίνωσε δημόσια, ότι υπάρχουν 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή, αφού εκτός του 86χρονου και της συζύγου του από το χωριό Δόξα Διδυμοτείχου, “βάφτισε” ως θετικά κρούσματα, αυτά που αφορούν μια γυναίκα για την οποία μάλιστα αποκάλυψε ότι είναι από τις Καστανιές και έναν 51χρονο. Κι όλα αυτά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τεστ για την συγκεκριμένη γυναίκα που νοσηλεύεται απομονωμένη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ήταν αρνητικό, ενώ για τον άλλο άνδρα το πρώτο βγήκε αρνητικό και αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου.

  • Είπε συγκεκριμένα: “Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή μας σε πρώτη καταμέτρηση είναι τέσσερα. Δηλαδή έχουμε δυο περιστατικά από το χωριό Δόξα Διδυμοτείχου, είναι ένας παππούλης ο οποίος αποσωληνώθηκε κιόλας, είναι καλά και η σύζυγος του η οποία απ’ ότι μαθαίνω είναι καρκινοπαθής και αυτή βγήκε θετική. Έπειτα, ένα άλλο περιστατικό χθες, από τις Καστανιές για μια γυναίκα και τέλος χθες το μεσημέρι ένα άλλο περιστατικό είχαμε, 51 χρονών, ο οποίος μάλλον επιμολύνθηκε από τον γιο του και αυτή την στιγμή πρέπει να νοσηλεύεται στην Αλεξανδρούπολη”.

Αυτά γράψαμε χθες και τα επιβεβαίωσε με την σημερινή του δήλωση ο κ.Παπαθανάκης. Όσο για τον ισχυρισμό του: “Κάποιοι βιάστηκαν να με απαξιώσουν και να με σπιλώσουν, λες και μπορεί μια άστοχη δήλωση να ακυρώσει μια επαγγελματική πορεία που μετρά τρεις δεκαετίες. Άδικος κόπος”, κανένας δεν προσπάθησε να την ακυρώσει. Ο ίδιος έκανε… φιλότιμες προσπάθειες να το πετύχει, με την ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και αντιδεοντολογική του συμπεριφορά και τις δηλώσεις του στο “Ράδιο Έβρος”, για τις οποίες και του ασκήσαμε την κριτική. Για όσους δεν το διάβασαν, θυμίζουμε το χθεσινό δημοσίευμα του Evos-news.gr:

ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ: Ο Διευθυντής του Κ.Υ.Ορεστιάδας ανακοινώνει δημόσια ως “θετικά” κρούσματα που είναι αρνητικά και κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!!!

 

Ένα σχόλιο

  1. Ακούμε και διαβάζουμε στόν έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στίς TV, πλείστες όσες καταγγελίες από ιατρούς και άλλους συναρμόδιους επιστήμονες για τον κορονοιο, την ορθότητα ή όχι των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από την κυβέρνηση, αλλά και για τίς πράξεις, τίς ελλείψεις, ή παραλείψεις των κυβερνητικών λειτουργών τού Υπουργείου Υγείας. Διερωτωμεθα αν είναι αληθη ή ψευδή αυτά πού συμβαίνουν, ή καταμαρτυρουνται. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, διατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διατάξει άμεση προκαταρκτική εξέταση; Δεδομένου ότι σέ άλλες πλείστες όσες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη ευαισθητοποιηθηκε, σ’ αυτό το σπουδαιότατο και κρίσιμοτατο και ζωτικής σημασίας ύπαρξης μας θέμα, αλλά και του μέλλοντος των δομών του κράτους, διατί η Δικαιοσύνη δεν ενεργοποιείται;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*