Χρέη 1,5 εκατ. ευρώ απ’ το 2011 ακόμα, έχει ο… συνεπής κατά Λαμπάκη δήμος Αλεξανδρούπολης

Χρέη 1,5 εκατ. ευρώ απ’ το 2011 ακόμα, έχει ο… συνεπής κατά Λαμπάκη δήμος Αλεξανδρούπολης

Χρέη 1,5 εκατ. ευρώ, κάποια από τα οποία φτάνουν μέχρι και το… 2011, έχει ο δήμος Αλεξανδρούπολης στις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την έγκριση του Πίνακα Οφειλών από το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε δια περιφοράς στις 19 Μαρτίου.

Είναι η συνεδρίαση για την οποία έγινε τόσο έντονη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, λόγω της προσφυγής του τέως (οριστικά και αμετάκλητα) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος προσέφυγε αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και στη συνέχεια ανακάλεσε την ενέργεια του αυτή. Κι επειδή ο ίδιος χθες μιλώντας σε ραδιόφωνο της πόλης, δήλωσε υπερήφανος γιατί υπέγραψε αμέσως, μέσα σε λίγα λεπτά τις εντολές ώστε να παίρνουν αμέσως τα χρήματα τους όσοι τα δικαιούνται, όποιος ρίξει μια ματιά στον ΠΙΝΑΚΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, θα διαπιστώσει ότι περιλαμβάνει οφειλές ακόμα από το 2011, χρονιά που ο κ.Λαμπάκης ανέλαβε για πρώτη φορά την δημαρχία.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “Υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι κρατάν τους λογαριασμούς τους και έναν μήνα στα συρτάρια τους. Καταλάβετε για ποιο λόγο. Εγώ δεν θα πω για ποιο λόγο. Εμένα όποτε ερχόταν οι λογαριασμοί για οποιοδήποτε έργο ΕΣΠΑ ή εξ ιδίων πόρων, σε δέκα δευτερόλεπτα αφού έβλεπα το νομότυπο και μην τυχόν κάνω κανένα λάθος, υπέγραφα και φεύγαν αμέσως”. Αφού τα υπέγραφε στο άψε σβήσε ο κ.Λαμπάκης, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάρει μετά από 9 χρόνια”;

Οι συνολικές οφειλές σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανέρχονται στο ποσό των 1.493.104,34 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΔΩ

ΨΗΦΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 31-12-2019