Βαριές καταγγελίες Αντιδημάρχου Δαστερίδη: “Εξαφανίστηκαν” 18 τόννοι λιπάσματα επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη, που χάρισε ο ΤΑΠ”

Βαριές καταγγελίες Αντιδημάρχου Δαστερίδη: “Εξαφανίστηκαν” 18 τόννοι λιπάσματα επί δημοτικής αρχής Λαμπάκη, που χάρισε ο ΤΑΠ”

Σε πολύ σοβαρές και βαριές καταγγελίες για την πρώην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, προέβη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηλίας Δαστερίδης και κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσουν παρέμβαση Εισαγγελέα για να διερευνηθούν.

Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΠ έκανε ΔΩΡΕΑ στον δήμο Αλεξανδρούπολης 24 τόννους λίπασμα για τις ανάγκες του, αλλά από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι “εξαφανίστηκαν” οι 18 τόννοι. Μάλιστα τόνισε πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν άγνοια και αφού απηύθυνε γραπτά ερωτήματα στον τέως (οριστικά και αμετάκλητα) δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον αρμίδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζιώγα, μετά από 1 μήνα του έστειλαν ένα χειρόγραφο με 21 ονόματα πολιτών, στους οποίους μοιράστηκαν οι 18 τόννοι λίπασμα. Τους οποίους η εταιρεία δώρισε στον δήμο για τις ανάγκες πρασίνου του. Γι’ αυτό τώρα είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ανάλογες ποσότητες για τα γήπεδα, τα πάρκα και τους άλλους χώρους πρασίνου.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Δαστερίδης: “Είχαν δοθεί από τον ΤΑΠ τόννοι λίπασμα, ως προσφορά της εταιρείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για τα γήπεδα ποδοσφαίρου όλων των ομάδων, αλλά και για τους χώρους πρασίνου που διαθέτει. Κατά τον έλεγχο που κάναμε στις αποθήκες του δήμου, οι 18 τόννοι λείπανε. Φώναξα την προϊσταμένη και της ζήτησα να μου πει που πήγαν αυτοί οι τόννοι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπήρχε κανένα παραστατικό που να δικαιολογεί που έχουν πάει αυτά τα κιλά, αυτοί οι τόννοι. Κανένα, μα κανένα παραστατικό. 

Κάναμε ως νέα δημοτική αρχή έγγραφο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, προσωπικά στον κύριο Λαμπάκη και στον κύριο Ζιώγα, να μας απαντήσουν που πήγανε αυτοί οι τόννοι; Ήρθε μια απάντηση όπου ο κύριος Λαμπάκης μας είπε, έχετε το θράσος να ρωτάτε που πήγαν τα λιπάσματα; Μα τον προηγούμενο δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα ρωτήσουμε, όταν ο αρμόδιος υπάλληλος λέει πως δεν γνωρίζει και δεν υπάρχει κανένα παραστατικό. Μετά από έναν μήνα ήρθε ένα πρόχειρο χαρτί, το οποίο έχει μέσα 21 άτομα και αναφέρει: Διάθεση λιπασμάτων ΤΑΠ. Ένα χειρόγραφο, το οποίο έχει διάφορα άτομα ότι διατέθηκαν αυτά τα λιπάσματα.

Θα δούμε πλέον ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Σε αυτούς τους πολίτες, δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο, τους δόθηκαν τα λιπάσματα που παραχώρησε ο ΤΑΠ στον δήμο για τις ανάγκες πρασίνου.  Με 18 τόνους ο δήμος Αλεξανδρούπολης μπορούσε να καλύψει όλα τα γήπεδα και όλα τα πάρκα που έχουν ανάγκες λίπανσης. Τώρα πρέπει να προβούμε σε ενίσχυση κωδικού, να βρεθούν χρήματα για να πληρώσουμε και να αγοράσουμε λιπάσματα για αυτές τις ανάγκες. Ενώ υπήρχε δωρεά απ’ την συγκεκριμένη εταιρεία για τον δήμο. Αυτά έκαναν οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί που λέει ο κύριος Λαμπάκης. Εμείς ήρθαμε ως άπειροι αυτοδιοικητικοί και βάλαμε μια τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει οι πολίτες να τα γνωρίζουν”.

Οι καταγγελίες του Αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη είναι πολύ σοβαρές και κανονικά πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας για την υπόθεση. Αν και θα έπρεπε ήδη ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης να έχει κάνει μηνυτήρια αναφορά όχι μόνο για τα λιπάσματα, αλλά και για διάφορες ακόμα υποθέσεις που βρέθηκαν στοιχεία. Για να μην βγαίνει ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης και αντί να είναι απολογούμενος, να του… κουνάει και το δάχτυλο.

2 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει σωτηρία.Δυστυχως!!!!!

  2. άρχισε να μπαίνει φως στο τούνελ, είστε στην αρχή των σκανδάλων, ψάξτε και στα ανταλλακτικά , είναι πολλά τα λεφτά …. δεν γράφω όνομα. Καλό κουράγιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*