Διδυμότειχο: Κανένα μέτρο στήριξης-ανακούφισης απ’ τον δήμο, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Διδυμότειχο: Κανένα μέτρο στήριξης-ανακούφισης απ’ τον δήμο, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Διδυμοτείχου με Πρόεδρο τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου είναι “εξαφανισμένος” και στο συγκεκριμένο θέμα

Την στιγμή που οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας ανακοίνωσαν και προχώρησαν στην λήψη μέτρων στήριξης και ανακούφισης επαγγελματιών και επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω κορονοϊού, στον δήμο Διδυμοτείχου… δεν κινείται τίποτα.

Αυτό μας επισημαίνουν αρκετοί καταστηματάρχες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι λόγω των αποφάσεων της Κυβέρνησης για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, υποχρεωτικά έκλεισαν μαγαζιά και επιχειρήσεις ή σταμάτησαν τις εργασίες τους. Όπως επίσης τονίζουν, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Ορεστιάδα, έγινε συνεδρίαση των δημοτικών τους συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη και αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων που αφορούν τουλάχιστον τα τέλη που πληρώνουν στους δήμους, ώστε να απαλλαγούν τουλάχιστον από τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις τους.

“Περιμέναμε από τον δήμαρχο που είναι και επιχειρηματίας, αλλά και Αντιδημάρχους, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι είναι το ίδιο ή ελεύθεροι επαγγελματίες, να είχαν ήδη ανακοινώσει και πάρει κάποια μέτρα. Δυστυχώς τίποτε μέχρι τώρα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Πάντα με καθυστέρηση και στην κρίση του κορονοϊού η πόλη και ο δήμος μας” είναι τα πιο… ήπια μηνύματα που πήρε το Evros-news.gr τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά και φυσικά τα μεταφέρουμε, μήπως και “ξυπνήσει” η δημοτική αρχή.

Στο Διδυμότειχο υπάρχει βέβαια Εμπορικός Σύλλογος, με Πρόεδρο τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, υποψήφιου με την παράταξη του νυν δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και προσωπικού του φίλου. Μπορεί οι δικές του επιχειρήσεις να μην έκλεισαν, αλλά τα μέλη του αναρωτιούνται γιατί ακόμα ως Πρόεδρος δεν πήρε την παραμικρή πρωτοβουλία και δεν πίεσε ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να επισημάνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Πλωτίνη”, το οποίο βέβαια δουλεύει και δεν έκλεισε όπως τα υπόλοιπα γιατί φιλοξενεί τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, αλλά γνωρίζει από πρώτο χέρι τις υποχρεώσεις που έχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις και… τρέχουν ενώ έχουν μηδενικά έσοδα. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βαγγέλης Τσιμπανλιώτης είναι λογιστής (αυτός και αν γνωρίζει καλύτερα απ΄τον καθένα το συγκεκριμένο θέμα), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παρασκευάς Μπιλιακάκης επαγγελματίας που έκλεισε το κατάστημα του (φωτογραφικά είδη) και έχει πληγεί και ο ίδιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Γεωργιάδης επίσης καταστηματάρχης (καφεκοπτείο).

Θα περίμενε λοιπόν κανείς από την δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου να είχε ήδη όχι απλά ανακοινώσει, αλλά και να είχε πάρει μέτρα ανακούφισης και στήριξης. Γιατί ο δήμος οικονομικά δεν έχει πρόβλημα και τα έσοδα που ενδεχομένως να στερηθεί από τα τέλη τα οποία πληρώνουν όσοι αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις δραστηριότητες τους μπορεί εύκολα να τα… αντέξει το ταμείο του. Εντάξει, σε άλλα θέματα είναι γνωστό ότι ο δήμος Διδυμοτείχου κινείται με πολύ αργές αντιδράσεις, αλλά εδώ μιλάμε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν τεράστιο δίκιο επιχειρηματίες και επαγγελματίες που διαμαρτύρονται για την ¨εξαφάνιση” του στο συγκεκριμένο θέμα.