ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “βόμβα” Δαστερίδη, η εκκωφαντική σιωπή Λαμπάκη, Ζιώγα, ο Ζαμπούκης, οι Γερακόπουλος-Ραπτόπουλος και οι… απολυμάνσεις

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η “βόμβα” Δαστερίδη, η εκκωφαντική σιωπή Λαμπάκη, Ζιώγα, ο Ζαμπούκης, οι Γερακόπουλος-Ραπτόπουλος και οι… απολυμάνσεις

Να ‘μαστε πάλι εδώ, μετά από πολύ καιρό είναι αλήθεια και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη από τους φανατικούς θαυμαστές της στήλης. Επίσης ευχαριστώ όσους επικοινώνησαν στέλνοντας μηνύματα και ρωτούσαν αν όλα πάνε καλά και γιατί δεν υπάρχει ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ και Ναρκαλιευτής.

Μια χαρά είμαι, μην ανησυχείτε. Μέχρι τώρα τουλάχιστον ο… κορονοϊός δεν μας πλησίασε και γι’ αυτό… Μένουμε Σπίτι, για να έχουμε όλοι την υγειά μας. Την σωματική, γιατί την ψυχική, με όσα διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν, αλλά και λόγω του κλεισίματος μέσα στο σπίτι, δεν ξέρω αν καταφέρουμε να την διατηρήσουμε.

Έχασε τις τσάρκες και τις χειραψίες

Αυτές τις ημέρες πάντως που είμαστε υποχρεωμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι στο σπίτι, ξέρετε ποιον σκέφτομαι περισσότερο και στενοχωριέμαι; Τον… Παυλάρα τον Μιχαηλίδη. Χειρότερο δεν μπορούσε να του τύχει του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης. Είχε συνηθίσει κάθε μέρα και όλη μέρα να κόβει βόλτες στην πόλη και να κάνει… χειραψίες ή να… κουτσομπολεύει.

Τώρα που είναι αναγκασμένος να βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι και του λείπουν όλα αυτά, γιατί με τις χειραψίες κολλάει και ο κορονοϊός, δύσκολα τον βλέπω να το αντέχει. Ήρθε πριν από μήνες η “σφαλιάρα” απ’ την αποτυχία του να είναι τουλάχιστον δεύτερος στις δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου, απανωτή… κεραμίδα να εκλεγεί ο πρώτος του ξάδερφος Γιάννης Ζαμπούκης.

Τρίτη και φαρμακερή όταν έμεινε χωρίς παράταξη, αφού  τον… πέταξαν οι πέντε δημοτικοί του σύμβουλοι και εκπροσωπεί πλέον μόνο τον… εαυτό του στο δημοτικό συμβούλιο, αν και λειτουργεί πιο φανατικά και απ’ τον… Γερακόπουλο υπέρ Λαμπάκη. Πόσο να αντέξει πια ο άνθρωπος χωρίς χειραψίες, καφεδάκι και κουτσομπολιό (γιατί από δουλειά ως μηχανικός, δεν… ); Θα αρχίσει να προτείνει υποθαλάσσια οδική σύνδεση Αλεξανδρούπολης με Σαμοθράκη.

Καταγγελίες μεγατόνων Δαστερίδη

Ξεκίνησα με το δήμο Αλεξανδρούπολης και στο μυαλό μου ήρθαν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης. Αστυνομικός στο επάγγελμα, είναι φυσικό να ξέρει, όπως και οι συνάδελφοί του να κρατάει την ψυχραιμία του και να ελέγχει τον εαυτό του, προσέχοντας τι λέει και τι κάνει.

Όταν λοιπόν δηλώνει ξεκάθαρα όσα είπε προχθές στον Maximum 93,6 και στον Δημήτρη Kολιό, πως να μην δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση και αίσθηση σε όλη την Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο. Για τους 18 τόνους λιπάσματα που “εξαφανίστηκαν” αναφέρομαι, από τους 24 τόννους που έκανε δωρεά ο ΤΑΠ για τις ανάγκες του δήμου, προκειμένου να γίνει λύπανση των χώρων πρασίνου που διαθέτει.

Από αυτούς λοιπόν, μόνο οι 7 έμειναν στον δήμο Αλεξανδρούπολης για τις τεράστιες ανάγκες του και άλλοι 18… χάθηκαν. Άκουσα τον Δαστερίδη να λέει πως η απάντηση που δόθηκε από τον προκάτοχό του Χρήστο Ζιώγα, ήταν ένα χαρτί χειρόγραφο με 21 ονόματα ιδιωτών, στους οποίους κατέληξαν τα λιπάσματα αυτά, που όπως είπαμε ήταν δωρεά του ΤΑΠ για να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου.

Δεν ξέρω πόση ήταν η αξία σε χιλιάδες ευρώ των 18 τόννων λιπασμάτων, 18.000 κιλών δηλαδή, τα οποία βρέθηκαν άγνωστο πως και γιατί στα χέρια 21 ιδιωτών. Ούτε γνωρίζω αν αυτό έγινε για προεκλογικούς λόγους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχονταν και τις οποίες έχασε πανηγυρικά ο τέως (τέως, τέως, τέως οριστικά και αμετάκλητα και με απόφαση του ΣτΕ) δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Εκκωφαντική σιωπή Ζιώγα, Λαμπάκη

Εδώ όμως μιλάμε για πολύ σοβαρή καταγγελία. Μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο, αν ευσταθούν όσα κατήγγειλε ο Αντιδήμαρχος κ.Δαστερίδης, που πρέπει να επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας και να ψάξει την υπόθεση. Επίσης μου κάνει εντύπωση, πως ο… άτεγκτος σε τέτοια θέματα κ.Λαμπάκης, με τις γνωστές κορώνες του για το… γυάλινο δημαρχείο, τηρεί τέτοια εκκωφαντική σιωπή.

Κι όχι μόνο αυτός φυσικά, αλλά και ο Αντιδήμαρχος του Χρήστος Ζιώγας που θίγεται άμεσα. Μαθαίνω ότι προαναγγέλει ραδιοφωνικές δηλώσεις με συνέντευξή του, ώστε να βγει και να απαντήσει. Όμως τέτοια θέματα και τόσο σοβαρές καταγγελίες δεν μπορεί να… σέρνονται για μέρες. Εδώ ο τέως )τέως, τέως, τέως οριστικά και αμετάκλητα και με απόφαση του ΣτΕ) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βγάζει ανακοινώσεις, ολόκληρα κατεβατά, για… ψύλλου πήδημα που λένε.

Κάνει προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης και μπλοκάρει αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για το παραμικρό και τώρα ούτε μία λέξη; Έστω να βάλει τον Γερακόπουλο να κάνει μια γραπτή δήλωση-απάντηση. Να εξηγήσουν στους δημότες, πως η περιουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στα χέρια κάποιων ιδιωτών, ποιος το αποφάσισε και το υλοποίησε και ποιος τους επέλεξε.

Ο Ζαμπούκης τα γνωρίζει και τα κρατάει στο συρτάρι;

Ερωτηματικά όμως υπάρχουν και για την στάση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη. Δεν ξέρω αν του… ξέφυγε ή όχι του Ηλία Δαστερίδη και έκανε την πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία, αλλά το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Γιατί λοιπόν τόσους μήνες δεν στάλθηκε ο φάκελος στον Εισαγγελέα για να διερευνήσει την υπόθεση; Μην κατηγορηθεί για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής;

Ανέχεται ο κ.Ζαμπούκης τον προκάτοχό του στο δημαρχιακό θώκο να του… κουνάει το δάχτυλο, να βγαίνει και να λέει διάφορα και να τον κατηγορεί με δηλώσεις και ανακοινώσεις του για κάποιες αποφάσεις, όταν έχει τέτοια συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και δεν τα πάει στον Εισαγγελέα; Αυτό δεν είναι ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, είναι προστασία των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών.

Εκείνο που προέχει είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν μπορεί κάποιοι να… χάρισαν περιουσία του δήμου Αλεξανδρούπολης αξίας ούτε και εγώ ξέρω πόσων χιλιάδων ευρώ και να μην λογοδοτήσουν. Αλλά μήπως είναι και το μοναδικό θέμα, που όπως μαθαίνω υπάρχουν στοιχεία και μάλιστα σοβαρά και δεν ακολουθείται η διαδικασία που πρέπει; Η νομική οδός, όπως λένε και οι δικηγόροι σαν τον Γιάννη Ζαμπούκη;

Έργα και ημέρες Γκότση στον SFERIKOS

Πληροφορούμαι ότι υπάρχουν εδώ και αρκετό στοιχεία και για το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό SFERIKOS, που είχε Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου το Νίκο Γκότση. Ούτε εκεί δεν έχει γίνει τίποτα για τα έργα και τις ημέρες του πρώην Αντιδήμαρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα. Ξέρετε, αυτόν που βγαίνει στο γνωστό φιλικά προσκείμενο στην παράταξη Λαμπάκη ραδιοφωνικό σταθμό και… κουνάει το δάχτυλο.

Δεν υπήρχαν, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ισολογισμοί στο δημοτικό ραδιόφωνο επί χρόνια. Αναζητούνται παραστατικά για τις πληρωμές των εργαζομένων και δεν βρίσκονται. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου ραδιοφώνου και όλα αυτά ακόμα τα κρατούν στο συρτάρι τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και οι συνεργάτες του.

Κι ανέχονται να για να έρχεται ο κ.Γκότσης και αντί να είναι απολογούμενος όχι μόνο στους δημότες αλλά και πιθανόν στον Εισαγγελέα, να παριστάνει και τον τιμητή.  Καλά τους κάνει και καλά τους κάνουν. Και ο Λαμπάκης και ο Γκότσης και ο… Γερακόπουλος. Δεν κατάλαβα; Γιατί αντιδράτε; Τι σημαίνει γιατί τα βάζω με τον Γερακόπουλο;

Κάτω τα χέρια απ’ τον Γερακόπουλο

Αφού όπως δηλώνει συνέχεια ο “διάδοχος” του στο Πολυκοινωνικό Νίκος Ραπτόπουλος, έχουν άριστη συνεργασία. Εξάλλου ο νέος Πρόεδρος αν διαπίστωνε έστω και το παραμικρό, που να αφορά διαγωνισμούς της προηγούμενης διοίκησης για την οποία υπήρχε έστω και ένα μικρό ερωτηματικό, θα απαιτούσε πλήρη διαλεύκανση.

Όλα και όλα. Ο γιατρός… δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε τέτοια θέματα. Αν για παράδειγμα υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια ή αμφιβολία για διαγωνισμούς όπως της προμήθειας κρεάτων ή των προϊόντων ΤΕΒΑ, έτσι και του ανέφεραν το παραμικρό οι υπάλληλοι ή διαπίστωνε ο ίδιος, αμέσως θα απαιτούσε έλεγχο και ξεκαθάρισμα. προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, γι’ αυτό και έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Γερακόπουλο όπως δηλώνει.

Όχι βέβαια σε τόσο άριστο επίπεδο που έχει με συγκεκριμένο δημοσιογράφο της Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο είναι φίλοι, αλλά σωστά θα μου πείτε Και ποιος είσαι εσύ ρε… Ναρκαλιευτήπου σου πέφτει λόγος για τις φιλίες του Ραπτόπουλου. Με ποιον θες να είναι φίλος; Με τον δικό σας τον Πιτιακούδη; Από που και ως που;

Θα τα κατήγγειλε αμέσως ο Ραπτόπουλος

Επειδή δηλαδή κάνατε ως Evros-news.gr κριτική στον Λαμπάκη, αναδείξατε τα λάθη, τις παραλείψεις και κάποιες παράνομες αποφάσεις του (όπως αυτές που ψήφιζε ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ενώ απαγορεύεται); Επειδή δηλαδή βάλατε το… κεφάλι σας στο ντορβά, κινδυνεύοντας με μηνύσεις, αγωγές, όπως δημόσια απειλεί ο τέως )τέως, τέως, τέως οριστικά και αμετάκλητα και με απόφαση του ΣτΕ) δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για καταιγισμό αγωγών και μηνύσεων και έμμεσα παίξατε ένα πολύ μικρό ρόλο στην ήττα του;

Έχετε απόλυτα δίκιο. Άλλωστε ο Ραπτόπουλος αν διαπίστωνε ότι υπάρχει έστω και η παραμικρή… σκιά στην διοίκηση Γερακόπουλου, θα την αναδείκνυε, θα την κατήγγειλε και αν προσπαθούσε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης να μην κάνει τα αυτονόητα, να την στείλει στον Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού θα παραιτούνταν. Μήπως δεν το έκανε το 2013 από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όταν ο ΥΠΕάρχης του πήρε χωρίς να συμφωνεί έναν γιατρό για άλλο νοσοκομείο;

Γι’ αυτό παραιτήθηκε τότε ο Νικόλας και… βρόντηξε στην μούρη του τότε υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Λοβέρδου, την παραίτηση του, που έγινε μάλιστα αμέσως αποδεκτή, άσχετα αν τελικά παρέμεινε επειδή δεν βρίσκονταν αντικαταστάτης, ως τον Ιούνιο. Τι νομίζετε; Σε τέτοια θέματα ο Ραπτόπουλος είναι ξεκάθαρος. Γι’ αυτό και όταν πρόσφατα ήρθε στον Έβρο και πήγε στα ελληνοτουρκικά σύνορα Καστανιές ο Λοβέρδος, όταν  του ανέφεραν το όνομα Ραφτόπουλος... τον χτύπησε το ρεύμα. Γι’ αυτό προφανώς.

Φιρί-φιρί το πάνε με τις απολυμάνσεις

Κάποιοι δήμαρχοι το πάνε μου φαίνεται… φιρί-φιρί με τις απολυμάνσεις. Μάλλον θέλουν να εκνευρίσουν τον πρώην φίλο μου, τον Σταύρο, που ως… ειδικός αποφάνθηκε ότι οι απολυμάνσεις δεν προσφέρουν τίποτα στην “μάχη¨κατά του κορονοϊού, αφού δεν… σκοτώνουν τον ιό. Άρα γίνονται μόνο για λόγους επικοινωνιακών εντυπώσεων και γι’ αυτό τα… έχωσε ραδιοφωνικά αλλά και γραπτά στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Γιατί λέει συνεργεία του δήμου αλλά και της Περιφέρειας κάνουν απολυμάνσεις. Φαίνεται όμως, ότι υπάρχουν… καλές και κακές απολυμάνσεις. Αχρείαστες και επικοινωνιακών εντυπώσεων και ουσιαστικές και χρειαζούμενες. Γιατί απολυμάνσεις ανακοίνωσαν ότι έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν και οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Μην κοιτάτε που όταν τους έβγαλε και συζητούσε μαζί τους… κατάπιε την γλώσσα του για το ίδιο θέμα. Οι δικές τους απολυμάνσεις δεν είναι περιττές.

Έβαλαν μάλιστα και φωτογραφίες από τα συνεργεία στους δήμους τους, τα οποία ψεκάζουν  διάφορα μέρη. Οι απολυμάνσεις Μαυρίδη, Χατζηγιάννογλου, οι οποίοι κατά μια… διαβολική σύμπτωση είναι από τους δημάρχους που συχνά φιλοξενεί ο Σταύρος, δεν είναι για επικοινωνιακές εντυπώσεις, ούτε περιττές. Θεωρούνται χρήσιμες και σωστά τις κάνουν προφανώς. Το μόνο που μένει είναι να αρχίσει απολυμάνσεις και ο… Τάσος Δημοσχάκης. Εκεί θα το… τερματίσουν.

Αφήστε που και οι ίδιοι οι δυο δήμαρχο έλεγαν άλλα πριν λίγο καιρό. Ο Μαυρίδης τις χαρακτήριζε ότι γίνονται μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά θα ξοδέψει ένα σωρό χρήματα για να τις συνεχίσει και ο Ρωμύλος έλεγε πως… δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, γιατί μετά από λίγα λεπτά αν βρεθεί ο κορονοϊός στον ίδια χώρο, είναι… δώρον άδωρον. Τις φωτό όμως τις… κότσαρε τώρα στη σελίδα του δήμου Διδυμοτείχου.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*