Επιμελητήριο Έβρου: Απάντηση στο Evros-news.gr: Ήταν χορηγία στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ο δωρεάν καθαρισμός της

Επιμελητήριο Έβρου: Απάντηση στο Evros-news.gr: Ήταν χορηγία στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ο δωρεάν καθαρισμός της

Απάντηση στο δημοσίευμα του Evros-news.gr που επεσήμανε ότι προκαλεί σοβαρά ερωτήματα η απόφαση του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου να ζητήσει τον δωρεάν καθαρισμό και απολύμανση της από το Επιμελητήριο Έβρου και την αποδοχή εκ μέρους του αντί του ποσού των 4.200 ευρώ μας έστειλε ο Πρόεδρος του Χριστόδουλος Τοψίδης.

Σε αυτή αναφέρει:

“Η έγκριση δαπάνης για τον καθαρισμό και την απολύμανση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου δεν αφορά κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου αλλά χορηγία του Επιμελητηρίου Έβρου για τη κάλυψη των επιπρόσθετων δαπανών, όπως αυτές προέκυψαν από τη φιλοξενία των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρέτησαν προσωρινά στην περιοχή του Έβρου προς ενίσχυση των συνόρων, λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη περιοχή των Καστανεών. 

Οι αστυνομικοί που ενίσχυσαν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις λόγω των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, διέμειναν – φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, με συνέπεια να προκύψουν επιπρόσθετες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων αυτών. 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, όπως και οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων Ρεθύμνου, Χανίων και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αλλά και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ως φορείς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, στάθηκαν αρωγοί των ηρωικών προσπαθειών των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής μας, όπως άλλωστε και δεκάδες ιδιώτες και τοπικοί σύλλογοι, συνεισφέροντας στο έργο του με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως έγινε γνωστό με δελτία τύπου που εκδόθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Η ανιδιοτελής προσφορά των Επιμελητηρίων της χώρας αλλά και ειδικότερα του Επιμελητηρίου Έβρου, αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και των αστυνομικών που διαφύλαξαν την ασφάλεια των συνόρων και των ελλήνων πολιτών”.

Η απάντηση του Evros-news.gr στους ισχυρισμούς Τοψίδη

Χαιρόμαστε πάρα πολύ για την απάντηση του Επιμελητηρίου Έβρου και του Προέδρου του Χριστόδουλου Τοψίδη στο δημοσίευμα μας. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε απαντώντας σε όσα ισχυρίζονται, τα εξής:

  • Ψάχνουμε να βρούμε κάποια ευχαριστήρια ανακοίνωση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου  για την συγκεκριμένη χορηγία, αλλά… πουθενά. Τουλάχιστον σε μας δεν στάλθηκε και ούτε είδαμε έστω στις προσωπικές σελίδες των facebook όσων συμμετείχαν κάτι τέτοιο.
  • Το Επιμελητήριο Έβρου που βγάζει ανακοίνωση και για την παραμικρή δωρεά και χορηγία, δεν ανέφερε τίποτε για την συγκεκριμένη χορηγία.
  • Ισχυρίζεται ο κ.Τοψίδης ότι πρόκειται για χορηγία και όχι για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Δεν υπάρχει εταιρεία που έχει ή είχε σύμβαση με την Σχολή για τον καθαρισμό της; Γιατί δεν ζητήθηκε από αυτή, μια και παίρνει έτσι και αλλιώς χρήματα για την κανονική καθαριότητα και απολύμανση, να προσφέρει μια… χορηγία;
  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο και επέλεξε προφανώς να μείνουν στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου κάποιες από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή, δεν προέβλεψε τις δαπάνες για τα έξοδα που δημιουργήθηκαν; Είτε αφορούν την καθαριότητα, είτε την σίτιση; Ζητήθηκε κάποια… χορηγία και για την σίτιση των αστυνομικών από τον Διευθυντή της Σχολής Κωνσταντίνο Βλάχο και δεν το γνωρίζουμε;
  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την διαμονή επί ένα μήνα των αστυνομικών σε ξενοδοχεία και όλα τα υπόλοιπα έξοδα, δεν είχε να διαθέσει 4.200 ευρώ για καθαριότητα και απολύμανση της Σχολής;

  • Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην απόφαση να ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία ύψους 4.200 ευρώ, στην εταιρεία του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Νίκο Ραδιόγλου. Δεν μιλάμε για προσωπική χορηγία του κ.Τοψίδη, αλλά του Επιμελητηρίου που εκπροσωπεί όλα τα μέλη του στον ΄Ρβρο και σε αυτά υπάρχουν πολλές ακόμα εταιρείες καθαρισμού και απολυμάνσεων από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη, οι οποίες μπορεί να αναλάμβαναν την συγκεκριμένη χορηγία με λιγότερα χρήματα.
  • Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις επισημάνσεις μας, για τις… περίεργες συμπτώσεις που προκύπτουν. Γιατί να ζητήσει δηλαδή ο Διευθυντής της Σχολής Αστυφυλάκων κ.Βλάχος από το Επιμελητήριο Έβρου την συγκεκριμένη… χορηγία και όχι από τον δήμο Διδυμοτείχου ή κάποιον άλλον φορέα και σύλλογο να καλύψει τα έξοδα; Επειδή γνωρίζει πολύ καλά τον κ.Τοψίδη, μια και η σύζυγος του Νόρα Μοσχοφίδου ήταν υποψήφια μαζί του στις Περιφερειακές εκλογές με την “Περιφερειακή Σύνθεση”;
  • Επίσης, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά, για την επισήμανση μας ότι η οικογενειακή εταιρεία του Χριστόδουλου Τοψίδη έχει αναλάβει κατά καιρούς το catering σίτισης και εκδηλώσεων της Σχολής Αστυφυλάκων. Η παραμικρή αναφορά επαναλαμβάνουμε. Λόγω αυτού του γεγονότος του ζητήθηκε ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να αποφασίσει την… χορηγία, αλλά με τα λεφτά των μελών του Επιμελητηρίου.
  • Πολύ θα θέλαμε επίσης να ακούσουμε την άποψη του Διευθυντή της Σχολής Κωνσταντίνου Βλάχου για το συγκεκριμένο θέμα και πως ακριβώς δικαιολόγησε το αίτημα του στους ανωτέρους του.
  • Αλήθεια, μια και έπρεπε να βρεθεί άμεσα εταιρεία για την καθαριότητα και απολύμανση, διαβάζουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και στο παρελθόν όταν ανέθετε με τις κανονικές διαδικασίες κάτι τέτοιο, επικαλούνταν για την ανωτέρω δαπάνη ότι κρίνεται ΑΜΕΣΗ-ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Γιατί δεν ακολουθήθηκε το ίδιο τώρα που οι συνθήκες ήταν άμεσες, έκτακτες και η δαπάνη επιβεβλημένη και ζητήθηκε… χορηγία;

Υ.Γ: Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά σήμερα 6 Απριλίου 2020 από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου δημοσιεύθηκε “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ” για απολύμανση από ειδικό συνεργείο στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ύψους 2.500 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προτάσεις. Προφανώς παρά την… χορηγία του Επιμελητηρίου Έβρου και την απολύμανση από την εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ, απαιτείται και άλλη απολύμανση. Ίσως λόγω κορονοϊού, ποιος ξέρει;