Οι Συνοριοφύλακες Έβρου ευχαριστούν τους Καλυβιέρηδες του Δέλτα Έβρου για την βοήθεια τους στα σύνορα

Οι Συνοριοφύλακες Έβρου ευχαριστούν τους Καλυβιέρηδες του Δέλτα Έβρου για την βοήθεια τους στα σύνορα

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, τα μέλη της οποίας δίνουν διαχρονικά αγώνα για να αποτρέψουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές και έδωσαν “μάχες” το προηγούμενο χρονικό διάστημα που η ασύμμετρη απειλή των Τούρκων προσπάθησε να παραβιάσει μαζικά τα σύνορα μας, δεν ξεχνάει όσους στάθηκαν δίπλα της.

Κι εννοούμε τους κατοίκους του νομού Έβρου, οι οποίοι με κάθε τρόπο βοήθησαν, στήριξαν και συνέβαλλαν καθοριστικά ώστε να παραμείνει ο Έβρος απροσπέλαστος. Γι’ αυτό με ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σύλλογο “Αινίσιο Δέλτα” τους… Καλυβιέρηδες στο Δέλτα του Έβρου που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια του προηγούμενου μήνα, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους. Η επιστολή την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής, αναφέρει:

“Τις προηγούμενες ημέρες, οι κάτοικοι του Νομού Έβρου ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την πολιορκία των συνόρων μας από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, που υποβοηθούμενοι από τις Τουρκικές Αρχές προσπαθούσαν να εισέλθουν βίαια, παράνομα και μαζικά στην χώρα μας.


Η σθεναρή αντίσταση των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα στην διαφύλαξη της ακεραιότητας των συνόρων, αν τις πρώτες κρίσιμες ώρες και ημέρες δεν είχαν στο πλευρό τους τα μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», τους ανώνυμους κατοίκους και ψαράδες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου. Ως γνήσιοι Ακρίτες, οι χρήστες των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου ανταποκρίθηκαν στο πατριωτικό τους καθήκον, συμμετείχαν εθελοντικά με αυταπάρνηση στην περιφρούρηση των συνόρων μας και προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους όσον αφορά την ιδιομορφία του ποταμού που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, καθώς κινούνται εκεί νυχθημερόν.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και τα μέλη της, ως κάτοικοι του Ακριτικού Έβρου, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την συμβολή σας στον αγώνα διαφύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*