Σουφλί: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ορφέα, ζήτησε ο δήμαρχος Π.Καλακίκος

Σουφλί: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ορφέα, ζήτησε ο δήμαρχος Π.Καλακίκος

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Ορφέα, ζήτησε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στο οδικό δίκτυο των χωριών κυρίως του ορεινού όγκου, αλλά και σε καλλιέργειες.

Αν και η κυκλοφορία όπου είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε αφού υποχώρησαν τα νερά, ο κ.Καλακίκος που τόσο χθες όσο και σήμερα είχε επιτόπιες επισκέψεις, αυτοψίες και επιθεωρήσεις της κατάστασης με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Πιτιακούδη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάχη Χρήστο Μέτιο και ζήτησε να υποβληθεί αίτημα στην αρμόδια κεντρική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κι αυτό γιατί πρέπει να αποκατασταθούν οι δρόμοι σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου, όπου τώρα η κυκλοφορία γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και υπάρχει πάντα κίνδυνος με μια καινούργια νεροποντή, να έχουμε πάλι διακοπή της κυκλοφορίας. Κι αναφερόμαστε στα χωριά πάνω από το Μικρό Δέρειο και σε αυτά όπως Ρούσσα, Γονικό, Σιδηρώ και άλλα χωριά.

Επίσκεψη Πέτροβιτς στην περιοχή και ενημέρωση,

πρώτη καταγραφή ζημιών από συνεργεία του ΕΛΓΑ

Σήμερα έγινε καταγραφή των ζημιών από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μαζί με κλιμάκιο και ενημερώθηκαν απ’ την δημοτική αρχή για την κατάσταση, ενώ έκαναν και επιθεώρηση των όσων συνέβησαν σε υποδομές οδικού δικτύου και όχι μόνο, αλλά και σε καλλιέργειες.
Επίσης και συνεργείο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε τις περιοχές όπου έγιναν καταστροφές σε καλλιέργιες, κυρίως στα χωριά Μάνδρας και Αγριάνης, όπου δυστυχώς τα φυτώρια καπνού των κατοίκων που υπέστησαν καταστροφές, δεν περιλαμβάνονται στις αποζημιώσεις που καλύπτονται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*