Αλεξανδρούπολη: Παραιτήθηκε ο Νίκος Ραπτόπουλος από Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, επικαλούμενος προσωπικούς (;) λόγους

Αλεξανδρούπολη: Παραιτήθηκε ο Νίκος Ραπτόπουλος από Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, επικαλούμενος προσωπικούς (;) λόγους

Το χρονικό μια προαναγγελθείσας παραίτησης ολοκληρώθηκε χθες, αφού ο Νίκος Ραπτόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του από Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, επικαλούμενος προσωπικούς (;) όπως ανέφερε στις δηλώσεις του λόγους.

Ο κ.Ραπτόπουλος γνωστοποίησε γραπτώς την απόφαση του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιό, όπως προβλέπεται δηλαδή, μια και αυτό αποφάσισε τον διορισμό του και έτσι ξεκινάει η διαδικασία αντικατάστασης του. Ποιος θα αναλάβει την θέση του δεν είναι ακόμα δεδομένο, αφού μπορεί πρόσφατα που ζήτησε και έλαβε άδεια 10 ημερών μεσούσης της κρίσης του κορονοϊού, να τον αντικατέστησε η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, αλλά δεν αποκλείεται ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης να κάνει την… έκπληξη με την επιλογή του.

Ο τέως πλέον Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού ξεκαθάρισε ότι παραμένει στην δημοτική παράταξη “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”, γιατί δεν βλέπει κανέναν λόγο διαφορετικής στάσης. Διευκρίνισε ότι η παραίτηση δεν έχει καμιά σχέση με δυσλειτουργίες κάποιων υπηρεσιών και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη υγειονομικά περίοδο, όπου η υπηρεσία της οποίας ήταν επικεφαλής έχει αυξημένες ευθύνες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ούτε με την επίσκεψη του δημάρχου κ.Ζαμπούκη σε υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού στις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη, όπου έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις σε κάποιους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέθεταν την υπηρεσία και τον δήμο με τις ενέργειες τους στα μάτια ανήμπορων ηλικιωμένων που ζήτησαν την βοήθεια τους.

Να επισημάνουμε φυσικά ότι ο Νίκος Ραπτόπουλος δεν ήταν η πρώτη φορά που τις προηγούμενες ημέρες… εξέφρασε πρόθεση να παραιτηθεί, γιατί θεωρούσε ότι δεν εξελίσσονταν τα πράγματα όπως ο ίδιος θεωρούσε πως πρέπει να διοικεί. Επίσης, επειδή του είχε ζητηθεί να εξεταστούν κάποιες πράξεις, αποφάσεις και αναθέσεις με διαγωνισμούς ή απ’ ευθείας από τον προκάτοχο του Χρήστο Γερακόπουλο για τις οποίες υπήρχαν απορίες και ερωτηματικά, αυτός ξεκαθάρισε ότι έχει άριστη συνεργασία μαζί του και δίνει προτεραιότητα πως θα προσφέρει έργο στο Πολυκοινωνικό και δεν θα ασχολείται με τέτοια πράγματα. Στην παραίτηση έφτασε και γιατί πιστεύει ότι ΜΜΕ που είναι θετικά διακείμενα στην δημοτική αρχή Ζαμπούκη (ναι, υπάρχουν και τέτοια, έστω και ελάχιστα) του ασκούσαν κριτική για πράξεις ή παραλείψεις του, ενώ ο ίδιος ήθελε να τον εκθειάζουν και να τον… αποθεώνουν για το σημαντικό έργο που επιτελεί, όπως κάνουν άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ραπτόπουλος: “Υπέβαλα την παραίτηση μου και είμαι στη διάθεση του Δημάρχου”

Έτσι την Κυριακή συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, παρουσία και άλλων στελεχών του δήμου και συμφώνησαν να… αποτελέσει παρελθόν για το Πολυκοινωνικό, αλλά να παραμείνει στην παράταξη.  Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του πρώτου ενημερωτικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Ραπτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

“Έκανα μια συνάντηση με τον δήμαρχο την Κυριακή που την ζήτησα εγώ, συζητήσαμε κάποια πράγματα για την λειτουργία του Πολυκοινωνικού, διαπιστώθηκαν κάποια πράγματα που δεν είναι ανάγκη τώρα να τα πούμε αφού θα έχουμε χρόνο να τα ούμε στο μέλλον και ο δήμαρχος είπε ότι σε αυτή την φάση θα μπορούσε κάποιος άλλος να προσφέρει περισσότερα πράγματα και εγώ να χρησιμοποιηθώ σε μια άλλη δομή που θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα και του είπα ότι την Δευτέρα υποβάλλω την παραίτηση μου για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα το Πολυκοινωνικό. Θα συνεχίσω να είμαι στην παράταξη να συνεχίσω να προσφέρω δίπλα της από όποιο μετερίζι χρειαστεί. Ο κόσμος θέλει από μας να είμαστε ενωμένοι και αυτή την στιγμή έχει ανάγκη κυρίως από το Πολυκοινωνικό, να σταθεί δίπλα του. Επομένως δεν θα παρατήσω μια παράταξη που ο κόσμος με εξέλεξε πριν λίγο καιρό και να σηκωθώ να φύγω”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ MAXIMUM 93,6