Μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση… Τοψίδης είναι η λύση – Η εταιρεία του ανέλαβε σίτιση αστυνομικών και λαθρομεταναστών αντί 80.000 ευρώ!!!

Μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση… Τοψίδης είναι η λύση – Η εταιρεία του ανέλαβε σίτιση αστυνομικών και λαθρομεταναστών αντί 80.000 ευρώ!!!

-Συνολικά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο και εν μέσω “νεκρής” αγοράς λόγω κορονοϊού, πήρε η εταιρία σίτισης του για τους αστυνομικούς των συνόρων στο νότιο Έβρο και τους λαθρομετανάστες  στο ΚΥΤ Φυλακίου

Μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση του Μαρτίου με τα σοβαρά επεισόδια στα σύνορα και την ασύμμετρη απειλή Ερντογάν ο οποίος χρησιμοποίησε χιλιάδες λαθρομετανάστες για να εισβάλλουν παράνομα και μαζικά απ’ τον Έβρο στην χώρα μας, τελικά… Χριστόδουλος Τοψίδης είναι η λύση.

Η εταιρεία catering του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, ανέλαβε για τον μήνα Μάρτιο την σίτιση με πρόχειρο φαγητό των αστυνομικών που υπερασπίζονταν τα σύνορα του Έβρου στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά και κανονικά γεύματα των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Ορεστιάδας.

Συνολικό ποσό, 80.000 ευρώ, δηλαδή 800 κατουστάρκα, όπως ακούσαμε πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του στον Maximum 93.6 ότι συνηθίζει να μιλάει για τα χρήματα ο κ.Τοψίδης. Εισέπραξε δηλαδή μόνο για τον Μάρτιο το συγκεκριμένο ποσό με την εταιρεία σίτισης Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ Α. ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ Ο.Ε., εδρεύουσα στο 1ο χλμ Ε.Ο. Καβύλης-Ορεστιάδας.

Με τόσα έσοδα, έκανε… χορηγία στην Σχολή Αστυφυλάκων

Διδυμοτείχου, αλλά με χρήματα του Επιμελητηρίου Έβρου

Την… χορηγία βέβαια (σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου) για τον καθαρισμό και την απολύμανση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή της Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κωνσταντίνου Βλάχου ύψους 4.200 ευρώ, την… χρέωσε στο Επιμελητήριο. Φυσικά την ανέθεσε στην εταιρεία του “κολλητού” του Α’ Αντιπροέδρου Νίκου Ραδιόγλου, για να… βγάλει και αυτός το κατιτίς του μέσα στην συνοριακή κρίση. Δεν έκανε ο ίδιος την χορηγία ως Χριστόδουλος Τοψίδης, μια και από την σίτιση των αστυνομικών δυνάμεων εισέπραξε 15 χιλιάρκα (βγαίνει απ’ το… κατουστάρκα που λέει) αλλά και 65.000 (420 μερίδες επί 5 ευρώ την ημέρα=2.100 επί 31 ημέρες 65.00 ευρώ τον Μάρτιο), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, για να γίνει επικοινωνιακά και… μάγκας. Θα του κόστιζε μάλιστα πολύ λιγότερα από τα 4.200 ευρώ που πλήρωσε το Επιμελητήριο Έβρου για την Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, να κάνει… δημόσιες σχέσεις και εκεί με τα λεφτά άλλων, αν και η εταιρεία σίτισης του παίρνει δουλειές και από την συγκεκριμένη Σχολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρά ερωτήματα Διαπλοκής: Η Σχολή Αστυφυλάκων ζήτησε καθαρισμό δωρεάν απ’ το Επιμελητήριο Έβρου, που επέλεξε… Ραδιόγλου!!!

Όπως φυσικά παίρνει και η εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου αναλαμβάνοντας καθαριότητα και απολύμανση συχνά, με βάση τις αποφάσεις που υπάρχουν από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Οι δυο τους, Τοψίδης και Ραδιόγλου, δεν έκαναν χορηγία τον καθαρισμό και την απολύμανση της Σχολής Αστυφυλάκων, ενώ εισπράττουν από αυτήν συχνά χρήματα, αλλά “φόρτωσαν” στο Επιμελητήριο Έβρου του οποίου αποτελούν βασικά στελέχη της διοίκησης, τις 4.200 ευρώ και παριστάνουν και τους… χορηγούς.

Fast Truck Κυριακή 1 Μαρτίου έγινε επιτροπή, αποφάσισε

την ανάθεση και υπέγραψε σύμβαση για σίτιση αστυνομικών  

Αλλά είπαμε. Εδώ έδωσε ως περιφερειακός σύμβουλος στο ταμείο για την καταπολέμηση του κορονοϊού, το… ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ των…. 60 ευρώ (30+30) για Απρίλιο και Μάιο και έβγαλε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο κ.Τοψίδης κάνει… δημόσιες σχέσεις και παριστάνει τον ευαίσθητο με τα λεφτά άλλων. Όχι να βάζει και ο ίδιος το χέρι στην τσέπη και να βγάζει… κατοστάρκα, όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γελοιότητες Τοψίδη: Δίνουν με τους περιφερειακούς του συμβούλους από… 30 ευρώ καθένας για τον κορονοϊό!!!

Με βάση λοιπόν έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η εταιρεία catering του “Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ Α. ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ Ο.Ε., εδρεύουσα στο 1ο χλμ Ε.Ο. Καβύλης-Ορεστιάδας”, υπέγραψε 1 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, σύμβαση μέχρι του χρηματικού ποσού των κρατήσεων και Φ.Π.Α. για την:  «Προμήθεια πρόχειρου φαγητού, στα πλαίσια διοικητικής μέριμνας, για τις ανάγκες  του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που θα διατεθεί για εκτέλεση υπηρεσίας, στα πλαίσια της διαλαμβανόμενης στην υπ’ αριθμό 1244/20/454896 από 29- 02-2020, απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχείρηση ευρείας κλίμακας».

Την σύμβαση υπέγραψε ο ίδιος ως εκπρόσωπος της εταιρείας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας, εκπροσωπώντας φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο. Όλα αυτά μάλιστα έγιναν ημέρα Κυριακή επαναλαμβάνουμε, 1η Μαρτίου λόγω του κατεπείγοντος της υπόθεσης και της παρουσίας επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, που ήρθαν να “ασφαλίσουν” τα σύνορα μας και υπήρξαν… fast truck διαδικασίες. Την ίδια ημέρα, Κυριακή 1η Μαρτίου πάρθηκε η Απόφαση απευθείας ανάθεσης, την ίδια ημέρα συντάχθηκε το Πρακτικό Γνωμοδότησης της αρμόδιας Επιτροπής, για την διενέργεια διαγωνισμού με απευθείας ανάθεση, που επίσης συστήθηκε την ίδια ημέρα Κυριακή 1η Μαρτίου σύμφωνα με την 8045/4349/20/22-δ΄ από 01-03-2020 Απόφαση του Διευθυντή της Δ.Α. Αλεξ/πολης κ.Τσιάρα.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η διάρκεια της είναι:

“Από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και μέχρι την αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων, σε αντίθετη περίπτωση, μέχρι εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισθέντος ποσού, ήτοι δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (15.000,00€)
2. Η τιμή ανά ατομική μερίδα ορίζεται στην τιμή των δύο ευρώ και πενήντα λεπτών #2,50€#, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των νόμιμων κρατήσεων.
Η Ατομική Μερίδα περιλαμβάνει:
α) Δύο (2) Κρύα σάντουιτς (Μπακέτα ≈26εκ, σαλάμι, τυρί, σως)
β) Ένας (1) Καφές (Φραπέ – Σπαστός 3,5gr)
γ) Ένα (1) Νερό (Εμφιαλωμένο 0,5ml)

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΤΟΨΙΔΗΣ-ΣΙΤΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Με δεδομένο ότι μέχρι και τέλη Μαρτίου παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή αλλά ακόμα και τώρα βρίσκονται εκεί, σημαίνει πως τα 15.000 καλύφθηκαν και δεν αποκλείεται να υπήρξε και νέα σύμβαση για επιπλέον ποσό στην εταιρεία Τοψίδη, την οποία πάντως δεν βρήκαμε ακόμα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Άλλον ένα μήνα ανανέωσε την σίτιση για τους

λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Φυλλακίου αντί 65.000 ευρώ

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και παρολίγον… σωτήρας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αν εκλεγόταν Περιφερειάρχης, υπέγραψε ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ για την σίτιση των προσφύγων και λαθρομεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου, αντί 65.000 ευρώ. Η εταιρεία του “Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ Α. ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ Ο.Ε., εδρεύουσα στο 1ο χλμ Ε.Ο. Καβύλης-Ορεστιάδας” άλλωστε εδώ και πολύ καιρό είναι αυτή που τροφοδοτεί καθημερινά με το φαγητό την συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας.

Υπέγραψε λοιπόν άλλη μια τέτοια σύμβαση με την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία η οποία και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, οι ένοπλες δυνάμεις δηλαδή και όχι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Μαρτίου, την παροχή υπηρεσιών σίτισης για πρόσφυγες και μετανάστες του ΚΥΤ Φυλακίου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με 420 μερίδες ημερησίως και τιμή για κάθε μία 5.09 ευρώ. Δηλαδή για τις 31 ημέρες του Μαρτίου, η εταιρεία Τοψίδη εισέπραξε: 420 μερίδες χ 5,09 ευρώ=2.100 ευρώ και επί 31 ημέρες 31χ2.100=65.000 ευρώ ή αλλιώς 650 κατουστάρκα όπως υπολογίζει και αποκαλεί τα χρήματα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 3η Ταξιαρχία Πεζικού

ΤΟΨΙΔΗΣ ΣΙΤΙΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Μπορεί λοιπόν για τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών στην Ελλάδα και κυρίως στον Έβρο, λόγω της τεράστιας υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό και τα όσα έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους λαθρομετανάστες, τα πράγματα να είναι ΤΡΑΓΙΚΑ, αλλά για την εταιρεία catering του Χριστόδουλου Τοψίδη τα πράγματα πηγαίνουν περίφημα, με έσοδα 80.000 ευρώ. Γι’ αυτό και είναι ότι πρέπει ο τίτλος: Μέσα στην ελληνοτουρκική συνοριακή, αλλά και την υγειονομική κρίση… ΤΟΨΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

 

Ένα σχόλιο

  1. Δουλίτσα να γίνεται και το ταμείο να γεμίζει.

    Αφήστε που τιμά τη φιλία όσο λίγοι, την τιμά με τρόπο αρχαιοελληνικό, με αγάπη, στοργή και αμοιβαιότητα (δώστε βάση σε αυτό το τελευταίο, ο Ρήτωρ δεν κάνει τίποτα χωρίς ανταποδωτικά εχέγγυα). Φανταστείτε τώρα με τέτοιο κόλλημα που έχει στην αρετή της φιλίας και της αμοιβαιότητας, να γινόταν και περιφερειάρχης! Εκεί να δείτε χορηγίες…

    Μια όμως που μιλάμε για σχέσεις ζωής, ο έτερος φιλητός από την Τράπεζα Έβρου, ο Σταύρος ο παρασκηνιακός, που χάθηκε?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*