Πτωτική τάση υδάτων σε Ευρθροπόταμο, σταθερή σε Άρδα, αυξητική στον Έβρο στους Κήπους

Πτωτική τάση υδάτων σε Ευρθροπόταμο, σταθερή σε Άρδα, αυξητική στον Έβρο στους Κήπους

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων 24ώρων, με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, δημιούργησαν προβλήματα σε όλο το νομό, από πτώσεις δέντρων μέχρι υπερχείλιση ρεμάτων και χειμάρρων με αποτέλεσμα τη δυσκολία ή και τη διακοπή της κυκλοφορίας ιδιαίτερα όπου υπήρχαν ισόπεδες διαβάσεις (ιρλανδικές).

 Σύμφωνα με τη Ρηματική Διακοίνωση που λάβαμε χθες 6/4/2020, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ, η ροή των υδάτων του ποταμού Άρδα είναι αυξημένη. Ενημερώσαμε τους Δημάρχους, τον Στρατό και όλους τους υπεύθυνους φορείς για αυξημένη προσοχή και παρακολούθηση του φαινομένου. Επίσης, ενημερώσαμε τους πολίτες των παράρδιων και παρέμβριων περιοχών, ώστε να αποφεύγουν την κίνησή τους και να απομακρύνουν ζώα και μηχανήματα από τις επίμαχες περιοχές.

Σήμερα παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων του Ερυθροποτάμου αλλά και των εισερχόμενων ποσοτήτων στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Ορμενίου. Ο ποταμός Άρδας βρίσκεται σε σταθερή διοχέτευση υδάτων από χθες, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις του ποταμού Έβρου στην περιοχή των Κήπων, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμες.

Κλιμάκιο των υπηρεσιών μας πραγματοποιεί αυτοψίες και ελέγχους στα αναχώματα κατά μήκος του νομού, ενώ παράλληλα παρακολουθεί τη στάθμη των υδάτων και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση.