ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άγονο τύπου Α’ έγινε επιτέλους με νόμο της Κυβέρνησης το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άγονο τύπου Α’ έγινε επιτέλους με νόμο της Κυβέρνησης το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

 Ένα πάγιο αίτημα χρόνων για ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις προβληματικές και άγονες περιοχές, κατηγορία Α’, ικανοποιήθηκε και έγινε πραγματικότητα με νόμο της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στην Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αιτακερίνη Σακκελαροπούλου στις 20 Μαρτίου, μεταξύ των άλλων κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό, υπάρχει και το άρθρο 9 που προβλέπει: Ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις προβληματικές και άγονες περιοχές, κατηγορία Α’ .Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το συγκεκριμένο Νοσοκομείο αλλά και ολόκληρο τον κεντρικό και βόρειο Έβρο που καλύπτει από άποψη υγειονομικής περίθαλψης, αφού γίνονται μεταξύ άλλων ευκολότερες οι διαδικασίες για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με παράκαμψη της χρονοβόρου γραφειοκρατικής διαδικασίας αλλά και παρέχονται ειδικά κίνητρα σε γιατρούς να το επιλέξουν.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε μια μόνιμη διεκδίκηση εδώ και πολλά χρόνια του πρώην Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστα Βαφειάδη, ο οποίος πάντα προσπαθούσε με τις εκάστοτε διοικήσεις να το πετύχει, ενώ το έθετε και σε όσους υπουργούς των προηγούμενων Κυβερνήσεων επισκέπτονταν το Διδυμότειχο. Το συγκεκριμένο αίτημα στήριξε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου. Τελικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που το υλοποίησε.

Μάλιστα ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Καπετανίδης και ο νέος Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλης Γαλάνης, είχαν θέσει επίσης έντονα το θέμα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην συγκεκριμένη απόφαση. Κι αυτός φρόντισε να συμπεριληφθεί η ένταξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου στις άγονες περιοχές τύπου Α’ στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*