Δήμος Ορεστιάδας: Διαφημίζει δωρεά λίγων ευρώ απ’ τον προμηθευτή του αθλητικού μπαλονιού Αλεξανδρούπολης και σύμβαση 2.727 ευρώ!!!

Δήμος Ορεστιάδας: Διαφημίζει δωρεά λίγων ευρώ απ’ τον προμηθευτή του αθλητικού μπαλονιού Αλεξανδρούπολης και σύμβαση 2.727 ευρώ!!!

Μια δωρεά λίγων ευρώ (δεν ξεπερνάει τα 250) και μια υπογραφή σύμβασης επίσης μικρού ποσού, διαφημίζει με δελτία τύπου που εξέδωσε χθες και μας έστειλε ο δήμος Ορεστιάδας, την μία μάλιστα και με… διθυραμβικά σχόλια και φωτογραφία του ίδιου του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός προμηθευτής του αθλητικού μπαλονιού στον δήμο Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, το οποίο θα κόστιζε πάνω από 200.000 ευρώ αλλά κηρύχθηκε έκπτωτος λόγω των πολλών προβλημάτων που προέκυψαν, έκανε δωρεά 500 λίτρα υποχλωριώδους Νατρίου το οποίο χρησιμοποιείται για απολυμάνσεις. Ο κ.Παπαδόπουλος, που ασχολείται και με την προμήθεια του συγκεκριμένου προϊόντος σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και παλαιότερα προμήθευε την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, με βάση τις ισχύουσες τιμές έκανε μια δωρεά που δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ, με βάση τις τιμές που ισχύουν για το συγκεκριμένο προϊόν.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως είχε προτείνει την ίδια δωρεά και στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και βρίσκεται μαζί του στα δικαστήρια διεκδικώντας την παραλαβή του αθλητικού θόλου προπονήσεων ή μπαλονιού Βαταμίδη όπως έχει “βαφτιστεί”, ενώ του έκανε μήνυση και ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης. Τελικά χθες απέσυρε την συγκεκριμένη πρόταση για δωρεά επίσης 500 λίτρων υποχλωριώδους Νατρίου, επειδή όπως ενημέρωσε καθυστέρησαν να την αποδεχθούν.

Για αυτή την προσφορά λοιπόν των 250, το πολύ 300 ευρώ, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης φωτογραφήθηκε μαζί του και παράλληλα έβγαλε ένα… διθυραμβικό δελτίο Τύπου. Πάλι καλά που δεν αποφάσισε να του στήσει και ανδριάντα στην κεντρική πλατεία. Δείτε όσα αναφέρει η ανακοίνωση και θα το καταλάβετε:

“Ο Δήμος Ορεστιάδας ευχαριστεί θερμά τον Πολιτικό Μηχανικό Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά 500 λίτρων υποχλωριώδους Νατρίου. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε –τέτοιου είδους πράξεις -αποκτούν ιδιαίτερο νόημα, αναδεικνύουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους. Στόχος όλων μας να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της υγείας και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνδημοτών μας”.

«Υπογραφή σύμβασης 2.727.25 € από τη ΔΕΥΑ Ορεστιάδας»

 Με άλλη ανακοίνωση του, ο δήμος επίσης προβάλλει έντονα την υπογραφή σύμβασης της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας ύψους 2.727.25 ευρώ. Εδώ πάντως δεν είχε ούτε φωτογραφία του δημάρχου, αφού είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ούτε έστω του Αντιπροέδρου Δημήτρη Τσελεμπή.   

“Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας και της αναδόχου εταιρείας για την « Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Ορεστιάδας προϋπολογισμού 2.727.25 €».

Στόχος του συστήματος είναι η συνεχής παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (παροχή, πίεση, ηλεκτρική κατανάλωση κλπ.), η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών ιστορικών δεδομένων και η εκτέλεση χειρισμών για τον έλεγχο των ενεργών στοιχείων συστήματος ύδρευσης.

Με το σύστημα αυτό εξασφαλίζεται κυρίως, η εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων, η έγκαιρη παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας της επιχείρησης για αποκατάσταση βλαβών και, επίσης, μεγάλο οικονομικό όφελος για την επιχείρηση και τους δημότες.

Η ΔΕΥΑΟ συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό της με γνώμονα πάντα την άρτια και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών”.