Οι Συνοριοφύλακες Έβρου ευχαριστούν για την εθελοντική στήριξη τα μέλη του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Οι Συνοριοφύλακες Έβρου ευχαριστούν για την εθελοντική στήριξη τα μέλη του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Τις ευχαριστίες τους στα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης που έδωσαν βροντερό παρόν από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι πρόσφατα στις προσπάθειες προστασίας των συνόρων μας από τις χιλιάδες λαθρομετανάστες, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι Συνοριοφύλακες του Έβρου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής, αναφέρουν:

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου και τα μέλη της, ως κάτοικοι του Ακριτικού Έβρου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την συμβολή τους στην αποτροπή της μαζικής εισόδου των παράτυπων μεταναστών από το Νότιο τμήμα του Νομού μας.


Κατά τις πρώτες κρίσιμες ώρες οι ανώνυμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής τάχθηκαν στο πλευρό των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τις οδηγίες των Ελληνικών Αρχών συνδράμοντας στα μέγιστα στην διαφύλαξη της ακεραιότητας των συνόρων. Ως γνήσιοι Ακρίτες, ανταποκρίθηκαν στο πατριωτικό τους καθήκον, συμμετείχαν εθελοντικά, με αυταπάρνηση στην περιφρούρηση των συνόρων μας, προσέφεραν τα γεωργικά τους μηχανήματα, κάνοντας τη «νύχτα ημέρα» αποτρέποντας την παράνομη είσοδο των μεταναστών κατά τις νυχτερινές ώρες.
Ακόμη προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους όσον αφορά την ιδιομορφία και τις ιδιαιτερότητες της αγροτικής περιοχής, όπου και δραστηριοποιούνται.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι του Νομού Έβρου βιώσαμε μια πρωτόγνωρη, συγκινητική εθνική ομοψυχία. Τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αποδεικνύουν ότι το αίσθημα ευθύνης δεν έχει αλλοιωθεί”.