Σουφλί: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές του δήμου

Σουφλί: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές του δήμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, κηρύχθηκαν χθες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πληγείσες πρόσφατα από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές του δήμου Σουφλίου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση περιλαμβάνεται κυρίως ο ορεινός όγκος και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, όπου υπήρξαν ζημιές σε υποδομές, δηλαδή οδικό δίκτυο αλλά και καλλιέργειες και συγκεκριμένα τα χωριά Αγριάνη, Πρωτοκκλήσι, Κυριακή και όλα τα χωριά της Κοινότητας Μικρού Δερείου, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στα πομακοχώρια (Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Γονικό, Σιδηρώ και όλα τα υπόλοιπα).

Το αίτημα υπέβαλλε η δημοτική αρχή Σουφλίου δια του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου στον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος το προώθησε με θετική εισήγηση στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και αυτό το ενέκρινε. Κάτι για το οποίο ο κ.Καλακίκος και οι συνεργάτες του δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους. Με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της συγκεκριμένης περιοχής, μπορούν να προχωρήσουν πιο εύκολα και γρήγορα οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών, αφού φυσικά προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.