Αλεξανδρούπολη: Περίπου στο 70% η μείωση επιβατών στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Αλεξανδρούπολη: Περίπου στο 70% η μείωση επιβατών στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει και τις μετακινήσεις. Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης περιορισμένος είναι ο αριθμός πτήσεων και για λόγους οικονομικούς αλλά πρωτίστως για λόγους προστασίας της Δημόσιας υγείας.

Οι επιβάτες λόγω ακύρωσης των πτήσεων μπορούν να αλλάξουν δωρεάν το εισιτήριο τους και να προγραμματίσουν άλλη ημερομηνία, όμως σε κάθε περίπτωση και επειδή υπάρχει συνεχής μεταβολή στις πτήσεις οι ενδιαφερόμενοι πριν ταξιδέψουν θα πρέπει πάντα να επικοινωνούν με την εταιρεία τους.

«Δραματική» χαρακτήρισε την μείωση των επιβατών ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Στέλιος Ζαντανανίδης .Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι, ο Μάρτιος έκλεισε για την χώρα μας με μια πτώση της επιβατικής κίνησης περίπου στο 53% ενώ εκτίμησε ότι ο Απρίλης θα είναι περίπου στο 80% κάτω. Οσο αφορά την μείωση της επιβατικής κίνησης στο «Δημόκριτος» η εικόνα είναι λίγο καλύτερη λόγω της κίνησης του στρατού της Αστυνομίας ,αλλά και του επαναπατρισμού και ο Απρίλης θα κλείσει περίπου στο 65% με 70 % κάτω.

Μετά από σταδιακή αναπροσαρμογή του προγράμματος από τα μέσα Μαρτίου και μετά σήμερα στο «Δημόκριτος» γίνεται μόνο μια πτήση την ημέρα (από δυο που υπήρχαν για Αθήνα και Σητεία) και αυτό θα ισχύσει μέχρι τέλος Απριλίου. Αυτές αφορούν μόνο αυτούς που θέλουν να επαναπατρισθούν, η μετακινήσεις προσώπων που θέλουν να πάνε είτε στον τόπο κατοικίας τους ,είτε στην δουλειά τους, αλλά και για μεταφορά εμπορευμάτων, η μεταφορά υγειονομικού υλικού .

Από αύριο (Πέμπτη) τα δρομολόγια στο «Δημόκριτος» διαμορφώνονται ως εξής .Ένα την ημέρα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ την Τρίτη και την Πέμπτη θα γίνονται δυο πτήσεις με προορισμό Αθήνα και Σητεία.

Το φετινό Πάσχα θα βρεί την Ελλάδα σε κατάσταση καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού ,ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη γίνονται προσπάθειες ώστε και φέτος το Άγιο φως να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με ειδική πτήση που θα μεταφέρει εταιρεία που επιχειρεί στο «Δημόκριτος.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*