Μάρης (Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ): “Θέλουμε τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αλλά στην… Αλεξανδρούπολη – Ο Ρωμύλος πάντως… δεν ανησυχεί

Μάρης (Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ): “Θέλουμε τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αλλά στην… Αλεξανδρούπολη – Ο Ρωμύλος πάντως… δεν ανησυχεί

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, πήρε με δηλώσεις του ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτης Μάρης, που τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται να εντάξει στους κόλπους του την Σχολή, αλλά με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε μιλώντας στο STATUS radio, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θέλει Νοσηλευτική αλλά μόνο με έδρα την Αλεξανδρούπολη, γιατί στο Διδυμότειχο η Σχολή Νοσηλευτικής είναι μη βιώσιμη. Είπε συγκεκριμένα ο κ.Μάρης:

“Το Δημοκρίτειο έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και δυο χρόνια. Είπαμε ότι ναι, εμείς ενδιαφερόμαστε για την ένταξη της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με απόφαση της Συγκλήτου ξεκαθαρίστηκε ότι επιλέγουμε κάτι τέτοιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε στην πόλη του Διδυμοτείχου. Με μια σειρά επιχειρηματολογίας. Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη και έχει δει το φως της δημοσιότητας. Το κομμάτι να αναλάβουμε εμείς τη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου δεν υφίσταται.

Η δική μας πανεπιστημιακή ολοκλήρωση προβλέπει Νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη. Διότι οι παράγοντες που καθιστούν δύσκολο το εγχείρημα και μη βιώσιμο για τη Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, είναι αντικειμενικοί. Δεν έχουν να κάνουν ούτε με το Διεθνές Πανεπιστήμιο όπου ανήκει τώρα, ούτε με το Δημοκρίτειο, ούτε με οποιοδήποτε άλλο και οι καθ ύλην αρμόδιοι έχουν τοποθετηθεί.Εμείς έχουμε ανάγκη ένα Τμήμα Νοσηλευτικής, αλλά στην Αλεξανδρούπολη, γιατί εκεί έχουμε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που αυτή την στιγμή έχει ανάγκη στελέχωσης. Μπορεί και το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου να έχει προβλήματα, αλλά δεν μπορεί αυτά να τα λύσει μια Νοσηλευτική Σχολή”.

Χατζηγιάννογλου: Θα είμαστε στο Μηχανογραφικό

και θα προκηρυχθούν και δυο θέσεις ΔΕΠ

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου πάντως Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου φαίνεται ότι δεν… ανησυχεί από τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, αφού με βάση όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό:

“Εγώ συνεχίζω να μένω στην διαβεβαίωση του υπουργείου Παιδείας και του υφυπουργού του κυρίου Διγαλάκη, ότι και στο Μηχανογραφικό για την επόμενη χρονιά θα είμαστε και δυο θέσεις ΔΕΠ θα προκηρυχθούν και θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση όσον αφορά πως θα γίνουν τα καινούργια κτίρια και που θα γίνουν. Αυτό είναι λίγο πιο μακροχρόνιο, αλλά σίγουρα έχει τη διάθεση η Κυβέρνηση να τελειώνει με θετικό τρόπο το θέμα της Σχολής Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*