Σουφλί: Ποσό 242.000 ευρώ στον δήμο για αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου, απ’ τον Κώστα Καραμανλή

Σουφλί: Ποσό 242.000 ευρώ στον δήμο για αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου, απ’ τον Κώστα Καραμανλή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμος Σουφλίου για την αποκατάσταση βλαβών δικτύων υποδομής στην πόλη και συγκεκριμένου στον κεντρικό δρόμο, λόγω πλημμυρών.

Χθες έφτασε στον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο η υπ αριθμ.  Δ19/3775 πε/06-04-2020 απόφαση του υπουργού, με την οποία έγινε έγκριση δέσμευσης του προϋπολογισμού ποσού διακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ (242.000€). Με την οικονομική αυτή ενίσχυση, θα γίνει κατορθωτό να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος του κατεστραμμένου τμήματος της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄, όπως και των προσκείμενων σε αυτήν οδών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου.

Επιπλέον με τα χρήματα αυτά θα κατασκευασθούν, τεχνικό έργο υπόγειων σωληνωτών στην κεντρική πλατεία της 25ης Μαρτίου, όπου τα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από πλημμυρικά φαινόμενα είναι τεράστια, όπως και σειρά σχαρωτών με τα απαραίτητα σωληνωτά και συμπληρωματικά έργα απορροής των υδάτων. Τέλος θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και επισκευής των δικτύων υποδομής.

Η έμπρακτη και άμεση υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση των άμεσων και επειγουσών αναγκών του Δήμου, ενδυναμώνει τις προσπάθειες των υπηρεσιών και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη και δημιουργική συνεργασία των δύο φορέων, αναφέρει η ανακοίνωση που  εξέδωσε πριν λίγο ο δήμος Σουφλίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*