Τα μάζεψαν και έφυγαν προχθές απ’ τα σύνορα στο νότιο Έβρο, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μάζεψαν και έφυγαν προχθές απ’ τα σύνορα στο νότιο Έβρο, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες (ΒΙΝΤΕΟ)

-Πλημμύρισαν οι σκηνές τους από τα νερά που κατέβασε ο Έβρος ή έφυγαν λόγω κορονοϊού;

Τα μάζεψαν και έφυγαν προχθές από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο νότιο Έβρο, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες, οι οποίοι είχαν παραμείνει σχεδόν δίπλα στο ποτάμι και μετά την απόσυρση εκ μέρους της Τουρκίας προς το εσωτερικό της των χιλιάδων λαθρομεταναστών από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, είδαν από την Τρίτη και συνεχίστηκε και την Τετάρτη, τα στελέχη της τουρκικής Στρατοφυλακής, που είχαν… πολυδιαφημιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών τους κ.Σοϊλού, ο οποίος είχε δηλώσει πως στέλνουν 1.000 επίλεκτους να αποτρέπουν επιστροφές λαθρομεταναστών, να μαζεύουν τις σκηνές και τις άλλες πρόχειρες κατασκευές τους κατά μήκος τω αναχωμάτων του ποταμού Έβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τούρκοι αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων στήνουν σκηνές πάνω στα σύνορα του Έβρου

Αυτό συνέβη στις περιοχές που βρίσκονται απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. Μάλιστα, κάποιες από τις σκηνές και τα άλλα είδη… παρασύρθηκαν και από τα νερά του Έβρου που ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του και πλημμύρισε κάποια σημεία στο τουρκικό έδαφος. Αυτο φαίνεται ξεκάθαρα και στην φωτογραφία που βλέπετε και… τραβήχτηκε από την ελληνική πλευρά σε περιοχές του Σουφλίου, όπου βλέπετε να έχει πλημμυρίσει η τουρκική πλευρά.

 

Πριν από καιρό, είχαμε δημοσιεύσει όπως θυμάστε, ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με τους συγκεκριμένους Στρατοφύλακες να στήνουν σκηνές, δείχνοντας ότι θα μείνουν καιρό στην περιοχή.

Είναι άγνωστο αν η αποχώρηση των συγκεκριμένων τουρκικών δυνάμεων, έχει σχέση και με τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στην Στρατοφυλακή, που όπως έχει γραφτεί υπήρξαν στην γειτονική χώρα και ήταν ένας από τους λόγους που αποσύρθηκαν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι απ’ τις Καστανιές. Πάντως ακόμα και τις τελευταίες ημέρες, οι Τούρκοι Στρατοφύλακες όχι μόνο περιπολούσαν και είχαν έντονη παρουσία στα σύνορα, αλλά έκαναν και πλωτές περιπολίες στον ποταμό Έβρο, πριν “φουσκώσει” λόγω των βροχοπτώσεων. Είναι εξάλλου ενδεικτικό ένα ακόμα ΒΙΝΤΕΟ που είχαμε δημοσιεύσει στο Evros-news.gr και έδειχνε κάποιους από την υποτιθέμενη… αφρόκρεμα των Τούρκων κομάντος της Στρατοφυλακής, να κινδυνεύουν ακόμα και να… βυθιστούν στο ποτάμι, από λάθος χειρισμούς στο φουσκωτό τους.

Φυσικά όλα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν ότι τα μέτρα που υπάρχουν στην ελληνική πλευρά και η ετοιμότητα υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν. Αντίθετα αστυνομικοί και στρατιωτικοί παραμένουν σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

 

Αφήστε το σχόλιό σας