Μητροπολίτης Δαμασκηνός: “Συμφωνώ με την Κυβέρνηση… να μη γίνει διανομή του Αγίου Φωτός”

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: “Συμφωνώ με την Κυβέρνηση… να μη γίνει διανομή του Αγίου Φωτός”

“Συμφωνώ με την Κυβέρνηση… να μη γίνει διανομή του Αγίου Φωτός”, τόνισε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, για την χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μετά τις ανακοινώσεις δήμων ότι θα μοίραζαν οι ίδιοι το Άγιο Φως στους δημότες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, δήλωσε για το θέμα αυτό:

“Δεν συμφωνώ με την πρόθεση κάποιων δήμων να μοιράσουν το Άγιο Φως. Το Άγιο Φως υπάρχει μέσα στην εκκλησία και όποτε θέλει έρχεται να το πάρει κάποιος. Νομίζω πολύ σωστά η Κυβέρνηση επέλεξε να μην γίνεται η διανομή του Αγίου Φωτός. Θα υπάρχει στην εκκλησία και όποιος θέλει μπορεί να έρθει να το πάρει όχι εκείνη την ημέρα αλλά αργότερα. Συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση του κυρίου Χαρδαλιά να μην γίνεται… delivery στο Άγιο Φως. Να έρθει μόνος του όποιος θέλει στην εκκλησία για να πάρει το Άγιο Φως και να προσκυνήσει και την εικόνα της Αναστάσεως, γιατί οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, απλά τελετές δεν γίνονται”.

“Είμαι αντίθετος να μην ακούγεται η Λειτουργία 

από τα μεγάφωνα των εκκλησιών”

Αντίθετα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την άλλη κυβερνητική απόφαση να μην μεταδίδονται οι λειτουργίες από τα μεγάφωνα των εκκλησιών:

“Και εγώ δεν το κατάλαβα γιατί αποφάσισε η Κυβέρνηση να μην ακούγονται την Μεγάλη Εβδομάδα από τα μεγάφωνα οι Θείες Λειτουργίες. Θα πρέπει να συμμορφωθούμε σε αυτή την απόφαση, απλώς χωρίς να θέλω ν δικαιολογήσω κανέναν, δυστυχώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με τα δεδομένα των Αθηνών. Εκεί είναι άλλα τα δεδομένα και άλλα είναι στην επαρχία. Δεν συμφωνώ με αυτή την απόφαση και έχω αντίθετη άποψη. Δεν καλούμαι τον κορονοϊό όταν ακούγονται τα μεγάφωνα. Θα κάνουμε επανάσταση; Δεν γίνεται. Θα πρέπει να υπακούσουμε. Γιατί το πρόβλημα είναι να μην υπάρχει συνωστισμός”.