Διδυμότειχο: Τα “βρόντηξε” ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου Σάκης Γιαννόπουλος – Οι λόγοι της παραίτησης

Διδυμότειχο: Τα “βρόντηξε” ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου Σάκης Γιαννόπουλος – Οι λόγοι της παραίτησης

Άρχισαν τα… όργανα στον Δήμο Διδυμοτείχου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τα “βρόντηξε” υποβάλλοντας παραίτηση ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αθανάσιος Γιαννόπουλος χθες το βράδυ που συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Ο κ.Γιαννόπουλος είχε ενημερώσει από τις 17 Μαρτίου και μάλιστα είχε υποβάλλει επιστολή παραίτησης, για την πρόθεσή του αυτή τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου  ο οποίος είναι και Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο προχώρησαν και τυπικά οι διαδικασίες της παραίτησης του. Ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, επικαλείται προσωπικούς λόγους στην παραίτησή του, αλλά οι… κακές γλώσσες λένε πως είχε έντονη αντιπαράθεση με τον δήμαρχο το τελευταίο διάστημα, γιατί θεωρεί ότι “καπελώνεται” από τον ειδικό συνεργάτη του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, τον Λεωνίδα Σκερλετόπουλο. Έτσι ένοιωθε να μην έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην διοίκηση και την λειτουργία της  ΔΕΥΑΔ, αφού την διοίκηση ασκούσε περισσότερο ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ χθεσινοβραδινού Δ.Σ της ΔΥΕΑΔ που έκανε αποδεκτή την παραίτηση:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΥΑΔ

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση παρέστη και πήρε τον το λόγο  ο κ.Γιαννόπουλος ο οποίος αφού ανάγνωσε την αναφορά παραίτησης η οποία έχει ως εξής: «Αγαπητέ Πρόεδρε και Μέλη του ∆.Σ, µετά λύπης µου υποβάλλω για προσωπικούς λόγους την παραίτηση µου από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο και την τιµητική θέση του Αντιπροέδρου της ∆.Ε.Υ.Α.∆ιδυµοτείχου.

Είµαι ευγνώµων που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το διοικητικό συµβούλιο αυτού του εξαιρετικού οργανισµού για τους τελευταίους 3 µήνες και απευθύνω τις καλύτερες ευχές µου για διαρκή επιτυχία», ζήτησε να γίνει αποδεκτή από το σώµα.
Το ∆/κο Συµβούλιο αφού έλαβε υπόψη την υπ΄αριθµ. πρωτ.: 942/17-03-2020 αναφορά παραίτησης του κ.
Γιαννόπουλου Αθανασίου και µετά από συζήτηση:
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
– Αποδέχεται την παραίτηση του κ. Γιαννόπουλου Αθανασίου, από τη θέση του Αντιπροέδρου της ∆.Ε.Υ.Α.
∆ιδυµοτείχου, για τους λόγους που αναγράφονται σε αυτήν.

Οι στιγμές αυτές είναι από το παρελθόν, κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά… παρελθόν αποτελεί για την ΔΕΥΑΔ ο Σάκης Γιαννόπουλος, όπως και οι άριστες σχέσεις του με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου

Έτσι,  παρά τις προσπάθειές του κ.Χατζηγιάννογλου να τον μεταπείσει, ο Σάκης Γιαννόπουλος επέμεινε στην παραίτηση του. Να θυμίσουμε ότι ο στρατιωτικός στο επάγγελμα πρώην πλέον Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ρωμύλου Χατζηγιαννογλου αλλά δεν εξελέγη, ενώ ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον το πρώην δημάρχου Βαγγέλη Παπατσαρούχα, ο οποίος ως γνωστόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μαζί με τον επίσης πρώην δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, στο να εκλεγεί δήμαρχος ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου την δεύτερη Κυριακή αντί του Χρήστου Τοκαμάνη.

Ο ειδικός συνεργάτης Λ.Σκερλετόπουλος είναι ο ίδιος που

εργάζεται και στο Επιμελητήριο Έβρου ως “δεξί χέρι” του κ.Τοψίδη;

Με αφορμή πάντως την αναφορά στο ειδικό συνεργάτη του δημάρχου κ.Χατζηγιάνογλου, τον Λεωίδα Σκερλετόπουλο, ο οποίος προσελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου 2019, θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που εργάζεται στο Επιμελητήριο Έβρου και αποτελεί “δεξί χέρι” του Χριστόδουλο Τοψίδη. Είναι μάλιστα αυτός που στέλνει τα δελτία Τύπου για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου στα ΜΜΕ. Αν είναι διαφορετικό πρόσωπο, προφανώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν όμως πρόκειται για τον ίδιο, το ερώτημα είναι αν μπορεί να είναι συγχρόνως και υπάλληλος του Επιμελητηρίου και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Διδυμοτείχου.

ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Πρόσληψη Σκερλετόπουλου