Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης” στην Τραϊανούπολη

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης” στην Τραϊανούπολη

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο του έργου Μιχάλη Κούγκουλο, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων».

Η υπογραφή έγινε παρόντων της Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης  κας Ελένης  Ιντζεπελίδου και του πρώην αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φαλέκα, αφού η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργώντας με εντελώς διαφορετική νοοτροπία απ΄την προηγούμενη του Βαγγέλη Λαμπάκη, αναγνωρίζει τις προσπάθειες των προκατόχων της και τους καλεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, κάτι που δεν έκαναν ο πρώην δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Το έργο για το οποίο “έπεσαν” σήμερα στο γραφείο του δημάρχου κ.Ζαμπούκη οι υπογραφές, είναι αρχικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ. Η θερμική ισχύς του πεδίου υπολογίζεται περίπου σε 10 MW εκ των οποίων τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για τη τηλεθέρμανση θερμοκηπίων σε 3 αγροτικές περιοχές. Το υπόλοιπο 1 MW θα χρησιμοποιηθεί για τη τηλεθέρμανση 16 δημοτικών κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα οικήματα του Χωριού SOS για το οποίο ο Δήμος έχει αναλάβει την παροχή θέρμανσης. Το συνολικό μήκος του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου τηλεθέρμανσης θα είναι 12 χλμ.

Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, η νέα δημοτική αρχή με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζαμπούκη έχει θέσει ως προτεραιότητα, την ανάδειξη του δήμου ως ενεργειακού κόμβου. Στόχος είναι, οι μελέτες που ωριμάζουν τόσα χρόνια, να γίνουν έργα που θα απολαύσουν οι πολίτες”.