Διήμερη περιοδεία-επιθεώρηση του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα του Έβρου

Διήμερη περιοδεία-επιθεώρηση του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή στα σύνορα του Έβρου

Στον Έβρο βρέθηκε για δυο ημέρες, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαρτίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επιθεώρησε τα σύνορα του Έβρου και διαπίστωσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά απ’ όσα συνέβησαν ολόκληρο τον Μάρτιο.

Ο κ.Στεφανής, λόγω και των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέφυγε να δώσει ιδιαίτερη έκταση ή να δημοσιοποιήσει την παρουσία του στην περιοχή, αφού αυτό που μετράει είναι η ουσία της περιοδείας του στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Έτσι την Τετάρτη βρέθηκε στις Καστανιές και το Φυλάκιο 1, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της κατάστασης με την απομάκρυνση εκ μέρους της Τουρκίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πρόχειρο καταυλισμό στο Παζάρ Κουλέ και επιχειρούσαν συνεχείς επιθέσεις για να παραβιάσουν τα σύνορα, με την βοήθεια των Τούρκων. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, την παραμονή σε επιφυλακή και ετοιμότητα των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και τις εργασίες ενίσχυσης ή επέκτασης του φράχτη που συνεχίζονται κανονικά.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγό Άγγελο Ιλαρίδη, τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Γιάννη Βασιλάκη και τους Ταξιάρχους των μονάδων της περιοχής. Το βράδυ διανυκτέρευσε στην Ορεστιάδα και το πρωί της Πέμπτης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγο Χρήστο Μπούφη, επισκέφθηκε τον κεντρικό και νότιο Έβρο. Βρέθηκε στα σύνορα όπου παραμένουν σε εγρήγορση στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις σε Τυχερό, Πέπλο, Φέρες και Κήπους και μάλιστα είχε συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά. Όπως μάλιστα έγραψε ο επικεφαλής των Συνοριοφυλάκων του νομού μας, ο κ.Στεφανής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλες και όλους τους αστυνομικούς και του ζήτησε να το μεταφέρει στους συναδέρφους του, για το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα κράτησαν τα σύνορα μας όρθια, σε στενή συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης του τόνισε με ιδιαίτερα βαρύτητα ότι θα συνεχιστεί η θωράκιση των συνόρων μας σε όλα τα επίπεδα, με τις εργασίες που συνεχίζονται κανονικά για ενίσχυση των μέτρων αποτροπής. Από την δική του πλευρά ο κ.Γιαλαμάς του επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθούν περισσότερα οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου σε ότι αφορά υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ του τόνισε πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση τα αποτελέσματα είναι άριστα. Επίσης τον διαβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί και οι ένοπλες δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων της χώρας μας, με το ηθικό να είναι ακμαιότατο.

Αφήστε το σχόλιό σας