Οι δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης στις κρίσεις των ελληνοτουρκικών συνόρων και του κορονοϊού

Οι δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης στις κρίσεις των ελληνοτουρκικών συνόρων και του κορονοϊού

Τις δράσεις της στις δυο κρίσεις που πέρασε και εξακολουθεί να περνάει η χώρα μας τόσο στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Μάρτιο αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού, αναδεικνύει με ανακοίνωση της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

” Έπειτα από την πρωτόγνωρη, κατευθυνόμενη προσπάθεια, εισβολής παράνομων μεταναστών στη Χώρα μας και την απόφαση της Κυβέρνησης για την υπεράσπιση των  Συνόρων μας με την μετακίνηση Αστυνομικών Δυνάμεων από όλη σχεδόν τη Χώρα και σε συνδυασμό με την επίσης πρωτόγνωρη κατάσταση που προέκυψε με την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που επέφερε, το Σωματείο μας προσπάθησε να συνδράμει τους συναδέλφους μας με διάφορες δράσεις όλο αυτό το διάστημα.

Και συγκεκριμένα:

– Από την πρώτη ημέρα μετακίνησης Αστυνομικών Δυνάμεων στον Έβρο για την αντιμετώπιση της αποτροπής των παρανόμων μεταναστών, έως και σήμερα, το Σωματείο μας συνεργάστηκε για  την επίλυση προβλημάτων των συναδέλφων μας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ή μέλη αυτών: Ορεστιάδας, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Αθηνών.

– Στις 28/02/2020 καλέσαμε εγγράφως τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γερακαράκο Γρηγόρη να επισκεφτεί την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και γενικότερα την Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου για να συνδράμει στις προσπάθειες μας για   την επίλυση των  όποιων  αναγκών  παρουσιαστούν κατά την άσκηση των καθηκόντων των Συναδέλφων μας.

– Στις 29/02/2020 και 01/03/2020 παραβρεθήκαμε στις Καστανιές Έβρου όπου και συναντηθήκαμε με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Σκούμα Κωνσταντίνο και με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακ. και Θράκης Ταξίαρχο κ. Συριτούδη Πασχάλη, όπου και τους θέσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν τους Συναδέλφους που επιχειρούσαν στα σύνορα. Η συνεργασία μας με τον κ. Επιθεωρητή αλλά και με τον κ.Γενικό είναι σχεδόν καθημερινή. Στις συναντήσεις αυτές παρόντες ήταν και οι Βουλευτές της Π.Ε. Έβρου Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Δερμεντζόπουλος Χρήστος και Κελέτσης Σταύρος καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης κ. Τσαϊρίδης Θεόδωρος.

– Στις 02/03/2020 επισκεφτήκαμε, κατά την άφιξή του, το πλοίο που θα φιλοξενούσε  αποσπασμένους συναδέλφους μας και αφού διαπιστώσαμε την ανεπάρκεια των χώρων για την ομαλή διαμονή τους προβήκαμε σε άμεση επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ θέτοντας του την πραγματική εικόνα ζητώντας του την άμεση επίλυση της διαμονής των συναδέλφων μας. Ταυτόχρονα αιτηθήκαμε στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη την διάθεση αστικής συγκοινωνίας, για όσες ημέρες διέμεναν δυνάμεις της Αστυνομίας στο πλοίο για την μετακίνησή τους στο κέντρο της Πόλης, αίτημα το οποίο έγινε άμεσα δεκτό.

–  Στις 10/03/2020 έπειτα από αίτημα συναδέλφων μας από τα Συνοριακά Τμήματα και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, το Σωματείο μας προέβηκε στην αγορά θερμαντικών σωμάτων (υγραερίου και ηλεκτρικών) και την απόδοση τους στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων μας.

–  Στις 13/03/2020 δεχτήκαμε την επίσκεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γερακαράκο Γρηγόρη, και επισκεφτήκαμε από κοινού τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στις περιοχές του Τυχερού, των Κήπων και των Φερών.

– Στις 14/03/2020 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ όπου του επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα και εκδώσαμε σχετικό δελτίο τύπου. Επίσης σε συνέχεια της συνάντησης, και με τη μορφή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, του αποστείλαμε λεπτομερή κατάλογο υλικών ιματισμού τον οποίο επιμεληθήκαμε με τον επικεφαλή του ΚΟΔΙΣΜΕ  Αστυνόμο Α΄ κ. Καμάργιο Δημοσθένη, για το σύνολο του Προσωπικού της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ένα θέμα που ο Αρχηγός το εξετάζει θετικά.

– Για την αντιμετώπιση της προστασίας των μελών μας αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων μας το Σωματείο μας εξασφάλισε και διένεμε στις υπηρεσίες 10.000 γάντια μίας χρήσης και 100,5 λίτρα αντισηπτικού υγρού.

– Έπειτα και από δικές μας ενέργειες πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στα κτήρια της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης καθώς και σε 39 οχήματα των υπηρεσιών μας. Για τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν ευχαριστούμε δημόσια τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

– Τις πρώτες ημέρες της έναρξης της επιχείρησης αποτροπής  εισβολής των παράνομων μεταναστών και μέχρι τον χαρακτηρισμό της  σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, πολλοί συνάδελφοί μας έπειτα από πολύωρο ταξίδι αναλάμβαναν απ’ ευθείας υπηρεσία στα σύνορα. Γι αυτό το λόγο η Ένωσή μας ήταν εκεί με τη φυσική της παρουσία και με τη διάθεση ειδών διατροφής, για να συμπαρασταθεί στο συνάδελφο που επιχειρούσε με αυταπάρνηση.

Η Ένωση μας όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να επιλύσει όσα ζητήματα προέκυψαν και θα συνεχίσει να  προσπαθεί καθημερινά για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας αλλά και το σύνολο των συναδέλφων μας.

Τέλος για μία ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους φορείς του τόπου μας, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους διαφόρους συλλόγους και όλους τους συμπολίτες μας που μας ενίσχυσαν είτε με υλικά μέσα, είτε με την ηθική τους συμπαράσταση.