Το Σιφώνι: “Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”

Το Σιφώνι: “Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”

“Φτηνιάρικη πολιτική”, “Φτηνιάρικη δημοσιογραφία”, “Φτηνιάρικη επιχειρηματικότητα”.  Φράσεις που υποβαθμίζουν το επίπεδο της δημόσιας ζωής.

 Η Ε.Κ.Ε (εταιρική κοινωνική ευθύνη) είναι μια έννοια που η Ευρωπαϊκή επιτροπή την όρισε ως “η ευθύνη των επιχειρήσεων για την επίδραση που έχουν στην κοινωνία”.  Με απλά λόγια επιστρέφουν στην κοινωνία ένα μέρος από αυτά που τους έχουν προσφερθεί. Οι δωρεές και οι χορηγίες όπως και τα ανταποδοτικά οφέλη, περιλαμβάνονται στην Ε.Κ.Ε

 Κάποιες φορές  οι δωρητές – χορηγοί απαιτούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.  Κάποιες άλλες προβάλλουν τις δωρεές τους στα media με δακρύβρεχτες συνεντεύξεις, φωτογραφίες, ευχαριστήριες επιστολές κι άλλα τερτίπια. Όλα έχουν την αξία τους. Αρκεί να υπάρχει μέτρο και σοβαρότητα.

 Ένας επιχειρηματίας έκανε πρόσφατα μια χρήσιμη δωρεά από 500 λίτρα υποχλωριώδες νάτριο στους Δήμους του Έβρου, για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

 Για την αποδοχή των δωρεών, έβαλε χρονοδιάγραμμα στους Δήμους. Γιατί άραγε; Είχε το υγρό ημερομηνία λήξης;  Έπιανε χώρο στην αποθήκη του;

 Όλοι οι Δήμοι αποδέχτηκαν τις δωρεές, αλλά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης άργησε… 1 ώρα από την προθεσμία. Γι αυτό τον λόγο ο δωρητής την ανακάλεσε και κάποια media καυτηρίασαν την μεγάλη απώλεια της δωρεάς.

 Βρήκαμε σε 2 λεπτά  στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι τον Ιούνιο του  2019,  με μία μόνο απόφαση, η ΔΕΥΑ  αγόρασε από τον ίδιο 540.000 κιλά υποχλωριώδες νάτριο αξίας 104.220,00 €. Μόνο για το 2019. Προσοχή. Δεν μιλάμε για τα 500 κιλά που δώρισε ο ίδιος κάνοντας το επικοινωνιακό “κομμάτι” του.

 Μιλάμε για 540.000 κιλά, δηλαδή για 540 τόνους. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την συγκεκριμένη ανάθεση στον επιχειρηματία.

  Άρα μάλλον αδίκησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με την ανάκληση της δωρεάς των 500 κιλών,  που σύμφωνα με την τιμή που είχε προσφέρει τότε (0,193 €/κιλό) η αξία των 500 κιλών είναι 96,5 € .

 Βέβαια σημασία έχει η χειρονομία και τον συγχαίρουμε,  αλλά θα ήταν φρόνιμο να βγαίνει μια ωραία εικόνα αλληλεγγύης και αγάπης μέρες που έρχονται.Όχι μια “φτηνιάρικη” δημοσιογραφική προσέγγιση που αποκρύπτει επιμελώς στοιχεία για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Το Σιφώνι

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*