Θετικό στον κορονοϊό μωρό από οικισμό Ρομά στην Ξάνθη – Στην περιοχή μεταβαίνει ο Ν.Χαρδαλιάς

Θετικό στον κορονοϊό μωρό από οικισμό Ρομά στην Ξάνθη – Στην περιοχή μεταβαίνει ο Ν.Χαρδαλιάς

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα παιδί μόλις ενός έτους από την Ξάνθη, που μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το παιδί αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή, ενώ εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Πρόκειται για το νεότερο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή, ενώ εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Συνολικά τα κρούσματα του κορ0νοϊού στον νομό της Ξάνθης ανέρχονται σε 30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες διαπιστώθηκε επιμόλυνση τριών κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης (Χειρουργική, Παθολογική και Καρδιολογική) αφού σε αυτές νοσηλευόταν 3 διαφορετικά κρούσματα τα οποία διαγνώστηκαν αρχικά χωρίς κορονοϊό, αλλά στην συνέχεια βγήκαν θετικά.

Στο μεταξύ, στην Ξάνθη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης για να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να μπει η περιοχή σε καραντίνα.

Πηγή: xanthinea