Video – Oδοιπορικό στις Καστανιές Έβρου: “Είδαμε μια προφανή απόπειρα εισβολής”

Video – Oδοιπορικό στις Καστανιές Έβρου: “Είδαμε μια προφανή απόπειρα εισβολής”

Μια καταγραφή των όσων βίωσε η ίδια και το συνεργείο της στη διάρκεια της διαμονής τους στις Καστανιές του Έβρου για πολλές ημέρες, κάνει οδοιπορικό της η δημοσιογράφος και παραγωγός Αθηνά Κρικέλη.

«Είδαμε πολύ θυμωμένους ανθρώπους στα σύνορα, με μίσος και έντονη την διάθεση να τραυματίσουν τους Έλληνες. Όχι δεν είδαμε απεγνωσμένους ή κουρασμένους πρόσφυγες, ούτε τις οικογένειές τους. Είδαμε μια προφανή απόπειρα εισβολής, από ανθρώπους που ενεργούν περισσότερο ως στρατιώτες παρά ‘ειρηνικούς’ γείτονες!

Είδαμε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να προβάλουν συνεχώς ψευδείς εικόνες από την περιοχή. Δυστυχώς ορισμένοι από τους Ανθρωπιστικούς Οργανισμούς και τα διεθνή ΜΜΕ απλώς αντιγράφουν τα προπαγανδιστικά αυτά πλάνα που δείχνουν για παράδειγμα οικογένειες που ..υποφέρουν στα σύνορα από την ‘βαρβαρότητα’ της Ελλάδας.

Αλλά αυτό που είδαμε εμείς δεν είναι καθόλου συμπαθητική εικόνα. Έχουμε δει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα ενάντια στους Έλληνες, να προμηθεύουν επιλεγμένες ομάδες μεταναστών στρατιωτικών και παρανόμων με ό, τι χρειάζονται για να καταστρέψουν τον συνοριακό φράκτη, επιτρέποντας συρροή χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι κραυγές τους δεν είναι αυτές της απελπισίας ή ακόμα και της χαράς της εισόδου σε μια ελεύθερη Ευρώπη, είναι οι κραυγές μάχης ενός πολέμου που απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη: «Θα σας κάψουμε, θα σας σκοτώσουμε!» είναι κάποιες από τις κραυγές που ακούγαμε ξανά και ξανά… Η Ελλάδα επέδειξε για μία ακόμα φορά, την ανωτερότητα, την σύνεση το φρόνημα, την αυτοθυσία και το πάθος να υποστηρίξει το δίκαιο και τα πάτρια εδάφη. Από τους απλούς πολίτες που χειροκροτούν αυτούς που φυλλάσουν Θερμοπύλες μέχρι τους ένστολους που ακούνητοι υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας τους”, λέει η ίδια.

Στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί η Αθηνά Κρικέλη στην αναλυτική καταγραφή της: 

Πηγή: makthes.gr