Ορεστιάδα: Ανάθεση σε εταιρεία για τοποθέτηση WiFi στα χωριά του δήμου, υπέγραψε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης

Ορεστιάδα: Ανάθεση σε εταιρεία για τοποθέτηση WiFi στα χωριά του δήμου, υπέγραψε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης

Τώρα που λόγω κορονοϊού όλοι “Μένουμε Σπίτι” και κάνουμε πολλές από τις εργασίες μας ηλεκτρονικά, η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη. Ακόμα και στο πιο μικρό χωριό του Έβρου, που έχει λίγους κατοίκους έστω και αν είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν εξοικείωση με όλα αυτά.

Έτσι σκέφθηκε προφανώς και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και στις 3 Απριλίου υπέγραψε, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την: “Απευθείας ανάθεση προμήθειας «WiFi4Ευ-Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες («η δράση»), στο Δήμο Ορεστιάδας, με αριθμό δράσης 1-2018/008064-033608”. Το έργο ύψους 14.999 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, όλο το ποσό δηλαδή που προβλέπονταν στον Προϋπολογισμό εξόδων του 2020 για την συγκεκριμένη δράση, ανατέθηκε στην εταιρεία DOTSOFT ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση, στις 2 Απριλίου 2020 έγινε η πρόσκληση υποβολής προσφοράς για το συγκεκριμένο έργο και την επόμενη ημέρα 3 Απριλίου 2020 έφτασε η σχετική προσφορά της εταιρείας DOTSOFT από την Θεσσαλονίκη. Γιατί μπορεί να διανύουμε ημέρες κορονοϊού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο δήμος Ορεστιάδας και η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη δεν λειτουργούν όχι απλά κανονικά, αλλά… πολύ πιο ταχύτατα από τις κανονικές συνθήκες. Πόσο μάλλον σε θέματα που είναι… άμεσου ενδιαφέροντος και πρέπει με πολύ γρήγορες και επείγουσες διαδικασίες να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η συγκεκριμένη εταιρεία που είναι ανάδοχος του έργου αντί 14.999 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) και μπορεί να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση, αφού το ποσό είναι κάτω από τις 20.000 ευρώ, να αρχίσει την υλοποίηση του έργου. Το οποίο είναι όπως αναφέραμε: «WiFi4Ευ-Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες («η δράση»), στο Δήμο Ορεστιάδας.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ WiFi σε χωριά Ορεστιάδας

Να θυμίσουμε απλά, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η DOTSOFT ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ήταν η μοναδική εταιρεία που το 2018 κατέθεσε προσφορά στον ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό του δήμου Ορεστιάδας, για την “Προμήθεια και εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi δηλαδή)”, ένα έργο αξίας 169.909,76€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ένα σημαντικό ποσό δηλαδή, αλλά δεν βρέθηκε τότε καμιά άλλη να το διεκδικήσει. Οπότε, αφού αυτήν ξέρουν από το προηγούμενο έργο, αυτήν εμπιστεύονται στο δήμο Ορεστιάδας και για το πολύ μιρότερο έργο 14.999 ευρώ που αφορά το WiFi στα χωριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Ορεστιάδας: Μόνο μια προσφορά στον διαγωνισμό 170.000 ευρώ για εγκατάσταση δικτύου wi-fi