Καταγγελία: Απαγορεύουν στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, να μιλούν τηλεφωνικά στα παιδιά τους!!!

Καταγγελία: Απαγορεύουν στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, να μιλούν τηλεφωνικά στα παιδιά τους!!!

Μια σοβαρή καταγγελία που αφορά το Γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης στον Άγιο Κυπριανό της Μάκρης έφτασε στο Evros-news.gr και αν αληθεύει θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν, πολύ σωστά το συγκεκριμένο Ίδρυμα αποφάσισε να μην επιτρέπεται το επισκεπτήριο από παιδιά και συγγενείς των τροφίμων, αυτήν την περίοδο, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Αυτό το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται όλοι. Τρόφιμοι και συγγενείς. Εκείνο όμως που έκανε έξω φρενών τα παιδιά των ηλικιωμένων, είναι το ότι δεν δίνουν το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται στο Γηροκομείο να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο για να τους μιλούν στα παιδιά τους ή να τους καλούν αυτά, τουλάχιστον αυτή την περίοδο που δεν μπορούν να τους επισκεφθούν!!!
Οι δυο-τρεις που μας κατήγγειλαν το γεγονός τις τελευταίες ημέρες, θεωρούν απαράδεκτη την συγκεκριμένη τακτική της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης πάνω σ’ αυτό το θέμα. “Θα μπορούσαν να επιτρέπουν την τηλεφωνική επικοινωνία των ηλικιωμένων με εμάς τα παιδιά τους, με τα δικά τους κινητά τηλέφωνα φυσικά“, είναι το παράπονο που  μας εξέφρασε ο ένας εξ αυτών, ενώ μια κυρία εμφανώς εκνευρισμένη συμπλήρωσε και κάτι ακόμα: “Καταλαβαίνουμε τα μέτρα προφύλαξης, αλλά ειδικά αυτές τις μέρες που έρχονται και είναι και γιορτές, δεν μπορούν οι γονείς μας να επικοινωνήσουν μαζί μας καθόλου, ούτε εμείς ου δεν μπορούμε να τους δούμε από κοντά. Όμως τα περισσότερα από τα 900 ευρώ της σύνταξης τους μια χαρά τα εισπράττει κάθε μήνα το Γηροκομείο κάθε μήνα ανελλιπώς. Κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα αυτό, γιατί δεν ξέρω και εγώ πως θα αντιδράσω στο τέλος”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο λόγος στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμο να δώσει κάποια λύση.