Ορεστιάδα: Ανήσυχοι οι πολίτες, αφού κάποιοι κάτοικοι ραντίζουν στις αυλές τα αγριόχορτα με φυτοφάρμακα

Ορεστιάδα: Ανήσυχοι οι πολίτες, αφού κάποιοι κάτοικοι ραντίζουν στις αυλές τα αγριόχορτα με φυτοφάρμακα

Την ανησυχία τους εκφράζουν πολίτες της Ορεστιάδας, για το φαινόμενο που επαναλαμβάνεται άλλη μια χρονιά και φυσικά δεν ισχύει μόνο για την πόλη τους αλλά και τις άλλες περιοχές του Έβρου, κάποιοι κάτοικοι να ραντίζουν με φυτοφάρμακα για να καθαρίσουν τις αυλές τους απ’ τα αγριόχορτα.

Όπως μας επεσήμανε μία κυρία που τηλεφώνησε στο Evros-news.gr, επισημαίνοντας ότι εκφράζει και αρκετές άλλες γνωστές και φίλες, επειδή έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες και εν όψει του καλοκαιριού, κάποιοι συμπολίτες της, κυρίως ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να κόψουν τα χόρτα γύρω από τα σπίτια τους με τα χέρια ή με εργαλεία, όπως έχουν την δυνατότητα νεότεροι σε ηλικία επιλέγουν να τα ραντίσουν με φυτοφάρμακα ώστε να ξεραθούν. Τα οποία ακόμα και αν επιτρέπεται η χρήση τους για τέτοιες περιπτώσεις στα χωράφια, μπορεί να είναι επικίνδυνα μέσα σε κατοικημένες περιοχές και πόσο μάλλον όταν το ένα σπίτι είναι δίπλα στο άλλο και οι αυλές επικοινωνούν ουσιαστικά μεταξύ τους.

“Τώρα που λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο και είναι συνέχεια στο σπίτι, βγαίνουν και παίζουν στην αυλή. Ανησυχούμε αρκετές μαμάδες, επειδή βλέποντας πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ ή βγαίνουμε για κάποια άλλη δουλειά, αρκετοί να ραντίζουν. Δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε για να γίνουν κάποιες συστάσεις και ενημερώσεις στον κόσμο, ότι απαγορεύεται μέσα στις κατοικημένες περιοχές η χρήση φυτοφαρμάκων. Είναι θέμα του δήμου, της Περιφέρειας, της αστυνομίας”; ήταν το αγωνιώδες ερώτημα της. Μάλιστα όπως επισημάναμε, συμπλήρωσε ότι εκπροσωπεί και άλλες γυναίκες που έχουν παιδιά και εκφράζουν κα αυτές την ίδια ανησυχία.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στην Ορεστιάδα, αλλά και στις άλλες πόλεις και τα χωριά του Έβρου, όπου κάποιοι που δεν έχουν-για διάφορους λόγους-τη δυνατότητα να καθαρίσουν τα αγριόχορτα, επιλέγουν δυστυχώς να τα ραντίσουν με φυτοφάρμακα, που ακόμα και αν είναι επιτρεπτή η χρήση τους, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.