Σαμοθράκη: Φτάνει αύριο ο πλωτός γερανός, ξεκινούν Τρίτη του Πάσχα οι εργασίες καθαρισμού στο λιμάνι Καμαριώτισσας

Σαμοθράκη: Φτάνει αύριο ο πλωτός γερανός, ξεκινούν Τρίτη του Πάσχα οι εργασίες καθαρισμού στο λιμάνι Καμαριώτισσας

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον καθαρισμό των λιμανιών της Καμαριώτισσας και των Θέρμων στην Σαμοθράκη, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.

Ο ειδικός γερανός που θα χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Evros-news.gr, πλέει προς το νησί με ειδικό ρυμουλκό που τον παρέλαβε από την Αθήνα και σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, όπου από την Τρίτη του Πάσχα θ’ αρχίσει τις εργασίες του καθαρισμού του πυθμένα. Αυτός όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και είναι η πραγματικότητα, θα καθαριστεί για πρώτη φόρα μετά από 28 χρόνια ουσιαστικά και καθοριστικά και όχι με αστείες μικροπαρεμβάσεις, ενώ θα ακολουθήσει και το λιμάνι των Θέρμων,  όπου ήδη ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε εργασίες προετοιμασίας. Στα δυο λιμάνια τα φερτά υλικά έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα στο βασικό λιμάνι του νησιού, αυτό της Καμαριώτισσας, να μην μπορούν να “δέσουν” πολλά πλοία.

Να θυμίσουμε ότι την ανάγκη καθαρισμού επεσήμαναν τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί, με πρώτο τον ιδιοκτήτη της εταιρείας SAOS Ferries Φώτη Μανούση, ο οποίος επικαλούνταν τις δυσκολίες των πλοίων του λόγω του… προβληματικού λιμανιού. Όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα και ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας υποστήριζαν ότι δεν χρειάζονται παρεμβάσεις. Μετά την σοβαρή περιπέτεια του περσινού Αυγούστου, με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού, η Κυβέρνηση δια του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και σε συνεργασία με τον σημερινό δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο που πίεσε έντονα για το έργο, προχώρησε στον καθαρισμό και των δυο λιμανιών και μετά από μια καθυστέρηση λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών, πριν το ερχόμενο καλοκαίρι τα λιμάνια θα καθαριστούν σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*