Άμεση απάντηση του “Σταυρίδειου Ιδρύματος” Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης: Οι ασθενείς επικοινωνούν κανονικά με τις οικογένειες τους

Άμεση απάντηση του “Σταυρίδειου Ιδρύματος” Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης: Οι ασθενείς επικοινωνούν κανονικά με τις οικογένειες τους

Την άμεση απάντηση της διοίκησης του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του Evros-news.gr, το οποίο δημοσίευσε καταγγελία συγγενή ασθενούς που νοσηλεύεται εκεί.

Σύμφωνα με αυτή, δεν επιτρέπεται στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα με κινητά τηλέφωνα τα οποία τους έχουν πάρει, κάτι που τώρα της αυτονόητης απαγόρευσης των επισκέψεων λόγω κορονοϊού, δημιουργεί πρόβλημα. Κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά, αφού όπως αναφέρεται στην απάντηση, οι ασθενείς και συγκεκριμένα όσοι από αυτούς μπορούν να επικοινωνήσουν, μια και το 90% των ασθενών δεν έχει δυνατότητα επικοινωνίας, ούτε από το τηλέφωνο, λόγω της βεβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους, μπορούν να το κάνουν με δυο τρόπους:
* Είτε με ασύρματο που τους πηγαίνουν οι νοσηλευτές
* Είτε με το προσωπικό κινητό τους που το Ίδρυμα επιτρέπει να έχουν οι τρόφιμοι και πολλοί από αυτούς διαθέτουν κανονικά.
* Επιπλέον, πολλές φορές επικοινωνούν και σε πραγματικό χρόνο με βιντεοκλήση με τους οικείους τους με συσκευές του προσωπικού.
Παράλληλα, με αφορμή την αναφορά στην καταγγελία της καταβολής της σύνταξης όσων φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 105 απ’ τους 130 που φιλοξενούνται σε αυτό,έχουν σύνταξη ΟΓΑ που είναι πολύ μικρή και σε καμιά περίπτωση προφανώς δεν καλύπτει τα έξοδα.

Αφού ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης για την άμεση αντίδραση-απάντηση, που αποκαθιστά τα πράγματα, θεωρούμε αυτονόητο να επισημάνουμε πως ουδείς και σίγουρα σε καμιά περίπτωση το Evros-news.gr, δεν αμφισβητεί επ’ ουδενί το σπουδαίο κοινωνικό έργο και την συνεισφορά του Ιδρύματος στη νοσηλεία των ηλικιωμένων της περιοχής μας.

Η ανακοίνωση-απάντηση αναφέρει: 
IΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 
ΣΤΑΥΡΙΔΕΙΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ 
ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ  ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ  
« Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ»  
9Ο χιλιομ. εθνικης οδου αλεξανδρουπολης-Μακρης
Κύριο
Κωνσταντίνο Πιτιακούδη
EVROSNEWS
Ενταύθα
Αγαπητέ κύριε Πιτιακούδη,
Αναρτήσατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας την Μεγάλη Δευτέρα 13-04-2020 καταγγελία-παράπονο, κατά την
γνώμη μας μομφή, εναντίον του Σταυριδείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων
«Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ».
Νιώθουμε την υποχρέωση καταρχάς να απαντήσουμε στον άνθρωπο που άδικα κατηγορεί το Ίδρυμα και δεύτερον να ενημερώσουμε τόσο εσάς όσο και τους αναγνώστες σας για τα κατωτέρω.
1.Στο Ίδρυμα σήμερα φιλοξενούνται 130 ασθενείς, ηλικιωμένοι και υπερήλικες στο σύνολό τους και εργάζονται 75 υπάλληλοι. Το 90% των ασθενών μας δεν έχει δυνατότητα επικοινωνίας, ούτε από το τηλέφωνο, λόγω της βεβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους. Όσοι μπορούν, καθημερινά έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν στο τηλέφωνο με δύο τρόπους. Είτε με ασύρματο που τους πηγαίνουν οι νοσηλευτές μας, είτε με το προσωπικό κινητό τους που το Ίδρυμα επιτρέπει να έχουν οι τρόφιμοι ,και πολλοί από αυτούς διαθέτουν.
Πολλές φορές μάλιστα επικοινωνούν και σε πραγματικό χρόνο με βιντεοκλήση με τους οικείους τους με συσκευές του προσωπικού. Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που αδίκως υποστηρίζει το δημοσίευμα.
2. Σε ότι αφορά στην καταγγελία για παρακράτηση της συντάξεως του ασθενούς από το Ίδρυμα, σας δηλώνουμε ότι από το σύνολο των ασθενών οι εκατόν πέντε (105) έχουν σύνταξη του Ο.Γ.Α., εννέα (9) έχουν σύνταξη του Ι.Κ.Α. και επτά (7) έχουν σύνταξη του Δημοσίου.
Καταλαβαίνετε πολύ καλά, καθώς γνωρίζετε το ύψος των συντάξεων που χορηγούν τα Ταμεία αυτά, ότι ουσιαστικά στους τροφίμους μας παρέχονται με ελάχιστο, για τα δεδομένα της Πατρίδας μας, κόστος υψηλότατου επιπέδου
υγειονομικές υπηρεσίες και συνθήκες διαβίωσης, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνεται καθόλου το οικογενειακό τους
περιβάλλον.
Αυτό πραγματοποιείται επειδή το Ίδρυμα είναι Εκκλησιαστικό και εμπνέεται τόσο στην διακονία, όσο και στην
 διαχείρισή του από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, το υπέρτατο πρότυπο αγάπης και θυσίας.
Κύριε Πιτιακούδη,
Παρακαλούμε να εύχεσθε τόσο εσείς, όσο και οι αναγνώστες σας, ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό, που υπερβάλλει εαυτόν για να φροντίζει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, να συνεχίζει το έργο του με αγάπη και αξιοπρέπεια, 
ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν την ψυχολογική λαίλαπα της πανδημίας. 
Παρακαλούμε να εύχεσθε για όλο το προσωπικό του Ιδρύματός μας (γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, 
καθαρίστριες, μαγείρισσες, διοικητικούς), όπως και όλο το προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μαςπου αυτήν την περίοδο δεν χρειάζονται καταγγελίες, αλλά προσευχές. Θα χαρούμε πολύ όταν το επιτρέψουν οι 
συνθήκες να επισκεφτείτε το Ίδρυμά μας για να διαπιστώσετε ο ίδιος του λόγου μας το αληθές. 
Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας και σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη Ανάσταση. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*