Μια 86χρονη που πέθανε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το 102ο θύμα του κορονοϊού

Μια 86χρονη που πέθανε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το 102ο θύμα του κορονοϊού

Μια 86χρονη γυναίκα που πέθανε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είναι το 102ο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα προέρχεται από την περιοχή της Ξάνθης και δεν νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.170 μετά την επιβεβαίωση 25 νέων κρουσμάτων.

Πρόκειται για περαιτέρω μείωση των νέων κρουσμάτων, κάτι που γεννά σε όλους μας ελπίδες όσο αφορά τη μάχη μας κατά του κοροναϊού.

Από τους νοσούντες οι 555 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 869 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από το σύνολο των θανόντων γυναίκες είναι οι 27, ενώ η μέση ηλικία όσων κατέληξαν είναι τα 73 χρόνια. Σχεδόν οι 9 στους 10 (89%) είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 76 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Εξ αυτών 17 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70.

Παράλληλα 27 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

2 Σχόλια

 1. https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-vaccine-gsk-sanofi-when-testing-trials-who-a9465576.html
  Διαβαστε το άρθρο της εγκτριτης εφημερίδας Independent του Ηνωμενου Βασιλειου.
  Η διευθύνων σύμβουλος της GSK Emma Walmsley λέει ότι το νέο εμβόλιο μπορεί να μην είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2021!!!
  Coronavirus: Δύο από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς γίγαντες στον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία εμβολίου!!!
  Αυτό σημαίνει πρώτον, ότι είναι πολυ δύσκολη η παρασκευη και δευτερον, ότι βιαζονται να βγουν μπροστά πρώτοι, για να αποκομισουν τα κερδη….
  Όποτε, αν συμβεί αυτό το σενάριο τι κάνουμε; Θά είμαστε Μενουμεσπιτες για έναν ακόμη χρόνο;
  Εκτός και αν προλάβει κάποια άλλη φαρμακευτική εταιρεία και βγάλει το φάρμακο, ή το εμβόλιο νωρίτερα.
  Πάντως όλοι συγκλίνουν ότι θα είναι έτοιμο το 2021!
  Αρα θα πρέπει να μεριμνήσουμε να πάρουμε τα μέτρα μας σέ όλους τούς τομείς: Υγεία, οικονομία, παιδεία, παραγωγή, τρόφιμα, εργασία, κλπ.κλπ…

 2. Δεν είμαι ρομποτ

  Το σενάριο Event 201
  Το Event 201 προσομοιώνει ένα ξέσπασμα ενός νέου ζωονοσογόνου κοροναϊού που μεταδίδεται από νυχτερίδες σε χοίρους σε ανθρώπους που τελικά μεταδίδεται αποτελεσματικά από άτομο σε άτομο, οδηγώντας σε σοβαρή πανδημία. Το παθογόνο και η ασθένεια που προκαλεί διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό στο SARS, αλλά είναι πιο μεταδοτικό στο περιβάλλον της κοινότητας από άτομα με ήπια συμπτώματα.

  Η ασθένεια ξεκινά σε χοιροτροφεία στη Βραζιλία, ήσυχα και αργά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια αρχίζει να εξαπλώνεται πιο γρήγορα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης. Όταν αρχίζει να εξαπλώνεται αποτελεσματικά από άτομο σε άτομο στις γειτονιές με χαμηλό εισόδημα, πυκνοκατοικημένες από μερικές από τις μεγάλες πόλεις της Νότιας Αμερικής, η επιδημία εκρήγνυται. Εξάγεται πρώτα με αεροπορικά ταξίδια στην Πορτογαλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα και στη συνέχεια σε πολλές άλλες χώρες. Αν και στην αρχή ορισμένες χώρες είναι σε θέση να το ελέγξουν, συνεχίζει να εξαπλώνεται και να επανεισάγεται, και τελικά καμία χώρα δεν μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο.

  Δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο τον πρώτο χρόνο. Υπάρχει ένα φανταστικό αντιικό φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς, αλλά όχι να περιορίσει σημαντικά την εξάπλωση της νόσου.

  Δεδομένου ότι ολόκληρος ο ανθρώπινος πληθυσμός είναι ευαίσθητος, κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, ο σωρευτικός αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται εκθετικά, διπλασιάζοντας κάθε εβδομάδα. Και καθώς οι περιπτώσεις και οι θάνατοι συσσωρεύονται, οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες γίνονται όλο και πιο σοβαρές.

  Το σενάριο τελειώνει στο σημείο των 18 μηνών, με 65 εκατομμύρια θανάτους. Η πανδημία αρχίζει να επιβραδύνεται λόγω του μειούμενου αριθμού των ευπαθών ατόμων. Η πανδημία θα συνεχιστεί με κάποιο ρυθμό έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή έως ότου το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εκτεθεί. Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό να είναι μια ενδημική παιδική ασθένεια.
  (Πρόκειται για υποθετική εργασία προσομείωσης πανδημίας, που έγινε τον Οκτώβριο 2019! Συμμετείχε το ίδρυμα Gates μεταξύ άλλων)

  https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*