Βορίδης στον ΑΝΤ1: “Δίνουμε 6,5 εκατ. αποζημιώσεις για βαμβάκια και σιτηρά στον Έβρο”

Βορίδης στον ΑΝΤ1: “Δίνουμε 6,5 εκατ. αποζημιώσεις για βαμβάκια και σιτηρά στον Έβρο”

Το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ θα δοθεί στους αγρότες του Έβρου ως αποζημιώσεις για τις ζημιές στα βαμβάκια και τα σιτηρά το 2018, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ο κ.Βορίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νομό μας λέγοντας: “Παρεμβαίνουμε στοχευμένα στον πρωτογενή τομέα και ήδη το κάνουμε. Για παράδειγμα, θα φύγει 1 εκατ. για τα τεύτλα, θα φύγουνε 5 εκατομμύρια για τα βαμβάκια στον Έβρο, θα φύγει 1,5 εκατ. για τα σιτηρά στον Έβρο”.

Από τις δηλώσεις αυτές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι φανερό ότι για βαμβάκια και σιτηρά θα μοιραστεί στους αγρότες του νομού το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιοι που είναι τευτλοκαλλιεργητές ενδεχομένως να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που θα μοιραστούν το ποσό του 1 εκατ. που ανακοινώθηκε για τα τεύτλα. Με αυτές τις ανακοινώσεις και με βάση τις πληροφορίες ότι τα στρέμματα σε βαμβάκια που αποζημιώνονται είναι 356.000 και στα σιτάρια 305.000 στρέμματα, η αποζημίωση θα είναι 15 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι και 5 ευρώ για το σιτάρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΡΙΔΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε απορριφθεί το αίτημα για τις

αποζημιώσεις στο βαμβάκι, καμιά συζήτηση για σιτηρά

Σίγουρα το ποσό που ανακοίνωσε ο κ.Βορίδης δεν είναι αυτό που θα περίμεναν οι αγρότες του Έβρου, αλλά να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ζημιές του 2018 και ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε απορριφθεί το αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων στα βαμβάκια από τον ΕΛΓΑ που είχε υποβάλλει ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Γι’ αυτό και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των αγροτών, ο τότε υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης είχε δηλώσει πως θα καταβληθεί προσπάθεια μήπως εξασφαλιστούν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης δεν είχε γίνει ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΙΤΗΡΑ και το ενδεχόμενο αποζημίωσης τους για ζημιές λόγω καιρικών φαινομένων το 2018, ενώ τώρα προστέθηκε 1,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.