Κάντο όπως στον Έβρο και οι αριστερούληδες ας… βράσουν στο ζουμί τους

Κάντο όπως στον Έβρο και οι αριστερούληδες ας… βράσουν στο ζουμί τους

Του Σάκη Μουμτζή

απ’ το liberal.gr


Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτήν την φορά στα νησιά. Παρατηρείται συγκέντρωση αυτών των εξαθλιωμένων ανθρώπων σε συγκεκριμένα σημεία με σκοπό, τουρκικά πλοιάρια, να τους περάσουν απέναντι.

Το έργο των Ελληνικών δυνάμεων τώρα θα είναι σαφώς πιο δύσκολο απ’ ό,τι ήταν στον Έβρο. Στην θάλασσα δεν μπορεί να υψωθεί φράκτης ούτε να υπάρξει πλήρης αστυνόμευση των θαλασσίων συνόρων.

Επιπροσθέτως, η τακτική των διακινητών, είτε είναι ιδιώτες είτε ο τουρκικός στρατός, να βουλιάζουν τις βάρκες με τους μετανάστες πέραν όλων των άλλων προβλημάτων, δημιουργεί και πλείστα όσα ηθικά ζητήματα, με κορυφαίο την διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργασθεί ένα σχέδιο που να ελαχιστοποιεί το πρώτο κύμα αφίξεων, ενώ συγχρόνως να αποθαρρύνει τα επόμενα κύματα.

Υπάρχουν και σχέδια και κυρίως υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση να προστατευθούν, πάση θυσία, τα νησιά μας.

Για τον Ερντογάν αυτή η δεύτερη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της πατρίδος μας είναι μονόδρομος. Στα δύο μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης έχει αποτελματωθεί η κατάσταση, σε επίπεδο που προφανώς δεν συνάδει με τους στόχους που έθεσε με την πολιτική του. Ενώ όλα τα δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων και οικονομικών δελτίων, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική οικονομία.

Έτσι έχει προσφύγει ως ικέτης στην Federal Reserve ζητώντας δάνειο με την μορφή συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων. Απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα και πιθανόν να βρεθεί προ του διλήμματος δολάρια ή S-400. Η πολιτική με την οικονομία βρίσκονται διαρκώς σε μια αλληλόσχεση. Εκβιασμοί και διλήμματα από το ένα πεδίο καθορίζουν καταστάσεις στο άλλο.

Η δε κρίση του κορονοϊού θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση και σε πολιτικό επίπεδο.

Αυτό που θα χρειαστεί ο Ερντογάν θα είναι ένα γεγονός που θα αλλάξει αυτήν την πολύ δυσάρεστη γι΄αυτόν ατζέντα. Εξάλλου, η συνεχής δημιουργία γεγονότων είναι μέσα στον τρόπο σκέψης του.

Έτσι, η εισβολή των μεταναστών στα νησιά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αυτό το «γνωρίζουν οι φύλακες». Επίσης και η πίεση από την 5η Φάλαγγα θα είναι για μιαν ακόμα φορά μεγάλη.

Ήδη ξεσηκώθηκαν οι «επαγγελματίες» ψυχοπονιάρηδες και καταγγέλλουν τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα, τυφλωμένοι από την ιδεοληψία τους. Θα ξαναζήσουμε τις ίδιες καταστάσεις στις οποίες Ελληνες πολίτες συμπαρατάσσονται με τους εισβολείς και όχι με τις ένοπλες δυνάμεις της  πατρίδας τους. Τους ζήσαμε στον Έβρο, τους βλέπουμε και στον κορονοϊό. Στενοχωριούνται γιατί η Ελλάδα παίρνει από την παγκόσμια κοινότητα τα εύσημα για την πολιτική της στο συγκεκριμένο θέμα.

Ας γνωρίζει η κυβέρνηση πως λογοδοτεί στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ζητούν και πάλι μιαν αποφασιστική και αποτελεσματική στάση. Οι αριστερούληδες και οι ευαισθητούληδες ας βράσουν στο ζουμί τους.

Όλοι αναγνωρίζουμε πως το έργο αυτήν την φορά είναι σαφώς δυσκολότερο και θα απαιτηθούν πολύ περισσότερες δυνάμεις με ποικίλη υποστήριξη. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος να ξαναπετύχει. Είναι καταδικασμένος να ξαναφυλάξει τα σύνορα της Ελλάδος, τα σύνορα της Ευρώπης.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα εισβολή μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτήν την φορά στα νησιά. Παρατηρείται συγκέντρωση αυτών των εξαθλιωμένων ανθρώπων σε συγκεκριμένα σημεία με σκοπό, τουρκικά πλοιάρια, να τους περάσουν απέναντι.

Πηγή: liberal.gr